Liedjes en leuzen

De harde kern van De Blauwe Brigade heeft de afgelopen jaren allerlei liedjes en leuzen bedacht. Aangezien het hier niet om een professioneel koor gaat (verre van dat) en de verstaanbaarheid tijdens games snel minder wordt, hier een overzichtje voor wie zich afvraagt: wat zingen/roepen ze nou precies?

Leiduhhh! Leiduhhh!

Toelichting: belangrijk is hier de correcte uitspraak van de tweede lettergreep. Als je “Leiden! Leiden!” roept, is meteen duidelijk dat je niet uit Leiden komt.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1! Ga stáááán als je voor Leiduh bent, ga stáááán als je voor Leiduh bent, ga stáááán als je voor Leiduh bent, ga stáááán als je voor Leiduh bent!

Wie wanneer begint met terugtellen is volstrekt onvoorspelbaar, maar bij 1 dient iedereen die ZZ Leiden een warm hart toedraagt op te staan en mee te zingen!

Momo, momomomo, Mohamed Kherrazi, momo!

Een ode aan een zeer geliefde speler die ooit voor ZZ Leiden uitkwam. Wordt gezongen als een speler van de bezoekende ploeg doet wat Mo vaak deed: een vrije worp missen.

Kom, schiet en dunk voor mij, de wedstrijd is nog niet voorbij! Oooooooh! Stan van den Elzen!

Variatie op de wereldhit Eleonora van Jannes. Wordt gezonden als Stan van den Elzen zich weer eens van zijn beste kant laat zien. Niet alleen binnen de lijnen, ook als hij een interview moet geven… 😁

Lukie van de Breestraat oh oh oh oh oh! Lukie van de Breestraat oh oh oh oh oh! 

Als je als speler Van Bree als achternaam hebt, dan heb je meteen een klik met de Leidse fans. Want de Leidse Breestraat kent iedereen. De Blauwe Brigade is er groot voorstander van dat de Breestraat voortaan de Luuk van Breestraat gaat heten. In mei 2022 kreeg Luuk alvast het straatnaambord aangeboden.

Lucas Kruithof olé olé olé, olé olé olé, olé olé olé! Lucas Kruithof olé olé olé, olé olé olé, olé olé olé!

Lucas is een Leienaar die voor iedere bal gaat en nooit opgeeft. En hij is ook nog eens een heel toffe gast. Lucas is dan ook zeer geliefd bij de Leidse fans, die regelmatig zijn naam scanderen.

En wie niet springt, en wie niet springt is voor Den Bosch, en wie niet springt is voor Den Bosch!

Wanneer dit door de hal klinkt, dien je op zijn minst op je tenen mee te wippen, maar beter is gewoon echt meespringen. Wordt ook gezongen als Leiden niet tegen aartsrivaal Den Bosch speelt, waardoor ook Groningse fans vaak van harte meedoen.

Daar boven op die berruhg
Daar staat Johan Kuijper
Die zingt daar een liedje
En wie niet springt is voor Den Bosch
En van je heeela hela hela hoooolala….hey! Heeeeela helahelahoooolala hey!

Johan Kuijper behoorde tot de eerste spelers die in 2006 een contract tekenden bij Zorg en Zekerheid Leiden. En hij is best wel lang. Deze ode aan Johan wordt meestal zin voor zin voorgezongen door iemand, veelal met een megafoon.

Ennnnnnn.. Bob die heeft veel poen, heeft veel poen, heeft veel poen. En Bob die heeft veel poen, maar wordt alweer geen kampioen. Hij koopt er, hij koopt er, hij koopt er weer op los. Geen prijzen, geen prijzen, geen prijzen in Den Bosch!

Hadden we al verteld dat Den Bosch onze aartsrivaal is? Bob is sinds enkele jaren de baas van Den Bosch. En Bob heeft grote plannen met Den Bosch. Kampioen worden en zo. Champions League spelen. Of Bob daar veel succes mee heeft? Mwah… Dit gaat overigens op de wijs van De Zak van Sinterklaas.

Jalalala, lalalala, jalalala, lalalala! Hey ZZ Leiden, jalalala, hey ZZ Leiden lalalala!

Variatie op het liedje van Pippi Langkous. Qua tekst misschien niet het meest ingewikkelde liedje, maar onderschat de uitvoering niet! Bij het eerste deel, dat enigszins langzaam wordt gezongen, dien je namelijk door de knieën te zakken. Bij de eerste keer Hey veer je omhoog om vervolgens op en neer te springen. Kortom, een goede fysieke conditie is vereist.

 

6 reacties op “Liedjes en leuzen

  1. dit is wat naar de schuur gaan zo leuk maakte…super wat jullie bedachten en uitvoerden, sfeer en vooral sportieve intenties…dank en bevoorrecht dat ik er bij mocht zijn.. tot ziens in 1574..

  2. leuk, maar zingen ze niet meer: zz hem op, ole, ole, zz hem op, zz hem op, zz hem op, ole.?
    Of heb ik dit zelf verzonnen? Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *