Kies de Speler van de Maanden Februari en Maart!

Photo by Element5 Digital from Pexels

Kies de Speler van de Maanden Februari en Maart! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen twee maanden bijzonder goed voor de dag?

De verkiezing gaat dit keer over twee maanden, omdat het programma in februari beperkt was door interlands van het Nederlands Mannenteam. We zetten de wedstrijden die ZZ Leiden speelde in februari en maart nog even op een rijtje.

Vers in het geheugen ligt natuurlijk de fantastische bekerfinale op 31 maart tegen Landstede, die ZZ Leiden voor het eerst in vele jaren een prijs opleverde. De aanloop naar die finale was hoopgevend met winst op Apollo (twee maal, uit en thuis) en Dutch Windmills. De tweede halve finalewedstrijd tegen Donar op 16 maart ging nipt verloren, maar dat deed er niet er niet zo veel toe: de finaleplek was binnen!  In de FIBA Europe Cup bleek Dinamo Sassari thuis en uit een maatje te groot, maar het team bood knap weerwerk tegen de Italiaanse miljoenenploeg.  Zwolle was ons op 9 maart voor de tweede maal de baas in de Vijf Meihal, een week eerder won ZZ vrij eenvoudig bij New Heroes Den Bosch.

In februari speelde het team van Rolf Franke vijf wedstrijden. Het enige duel voor de FIBA Europe Cup, tegen Kataja Basket, ging verloren, maar ZZ slaagde erin de nadelige marge binnen de perken te houden en plaatste zich zodoende voor de laatste 16. In de DBL werd gewonnen van Feyenoord Rotterdam, Aris Leeuwarden en Den Helder Suns. Het bekerduel tegen Donar in Groningen leverde winst op, de rest is geschiedenis…

Het stembureau is inmiddels gesloten! De bekendmaking van de uitslag: dinsdagavond 9 april voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Donar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *