Kies de Speler van de Maand Oktober!

Tijd voor de eerste verkiezing van de Speler van de Maand dit seizoen! Wie van onZZe jongens kwam in oktober bijzonder goed voor de dag?

Het team speelde afgelopen maand 7 wedstrijden, waarvan er 5 in winst werden omgezet (die wedstrijd tegen tegen Aris rekenen we gewoon als winst, duh!). We zetten de duels die ZZ Leiden in oktober speelde nog even op een rijtje.

Het team van Rolf Franke verloor door een zwakke tweede helft het eerste kwalificatieduel tegen BC Beroe op 1 oktober. Maar de zondag erop sloeg het team fraai terug met een knappe thuiszege op Zwolle. Nog mooier werd het toen op 9 oktober ZZ Leiden zich kwalificeerde voor de FIBA Europe Cup door na verlenging BC Beroe uit te schakelen. We wonnen daarna van Aris in Leeuwarden (maar uiteindelijk toch weer niet…). En op 19 oktober waren we in eigen hal te sterk voor BAL.  In Lissabon grepen we vervolgens net naast de zege, na een spannend duel (met verlenging) tegen Benfica. Op 30 oktober speelde ZZ Leiden het tweede Europese duel in de poulefase, tegen Inter Bratislava, en dat leverde een fraaie winst op.

Het stembureau is gesloten! De bekendmaking van de uitslag: zaterdagavond 9 november vóór de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *