Emmanuel Nzekwesi opnieuw Speler van de Maand!

En weer waren de Leidse fans uitgesproken in hun oordeel wie de Speler van de Maand moest worden: Emmanuel Nzekwesi! Net als in de maand februari kreeg hij het overgrote deel van de stemmen.

Voor aanvang van de topper tegen Heroes Den Bosch nam Emmanuel de door awardguru.nl vervaardigde trofee voor de Speler van de Maand maart in ontvangst uit handen van Martin Zonderop van De Blauwe Brigade.

Opvallend is dat de 23-jarige forward een deel van de games begin maart aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure en nu toch verkozen is. Maar juist in de wedstrijden dat hij aan de kant stond, bleek hoe belangrijk hij is voor het team. Tegen Den Bosch en Zwolle kwam Leiden met name onder de borden tekort, wat mede bijdroeg aan de nederlagen tegen de beide rivalen.

Beste rebounder

Emmanuel pakt gemiddeld bijna 9 rebounds per game en is daarmee de onbetwist de beste rebounder aan Leidse zijde. Bovendien is hij ook scorend enorm belangrijk voor het team met gemiddeld bijna 23 punten per wedstrijd. Nzekwesi scoort makkelijk onder de borden, getuige zijn percentage tweepunters: 68%. En daarnaast laat hij zich ook van afstand niet onbetuigd. Gemiddeld legt hij 1 tot 2 keer per game aan vanachter de driepuntslijn, wat verhoudingsgewijs niet heel vaak is. Maar hij heeft een uitstekende schotselectie, want bijna de helft van de keren valt de bal door de ring: 48%.

Buzzerbeater

Dat Nzekwesi ook van afstand gevaarlijk is, daar zijn ze in Zwolle inmiddels wel achter. Op de laatste dag van maart velde Emmanuel met een buzzerbeater het vonnis over Landstede. Met een verband om zijn hoofd, omdat hij kort daarvoor geblesseerd was geraakt. Tekenend voor zijn strijdlust en veelzijdigheid. Als er publiek aanwezig had mogen zijn in de Vijf Meihal de afgelopen tijd, dan had daar al vaak “MVP! MVP!” geklonken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *