Akif Han: “Het is dit seizoen écht weer smullen”

Dag 2018, hallo 2019. We kijken met Akif Han, voorzitter van de Blauwe Brigade, terug op het afgelopen jaar. En we blikken vooruit. Wat gaat 2019 ons brengen?

Akif, hoe kijk je als voorzitter van de Blauwe Brigade terug op het afgelopen jaar?

“Ik zie 2018 als een jaar waarop wij als Blauwe Brigade met voldoening kunnen terugkijken. We hadden diverse geslaagde activiteiten. Het feest in het Koetshuis dat wij organiseerden was echt een knalfeest. Jeffrey van Es en Barry Badpak kwamen wat liedjes zingen terwijl tussen de liedjes door luidkeels teksten zoals ‘Leiduuhhh!’ en ‘Daar boven op die berg!’ door de zaal galmden.

Maar natuurlijk ook de Ladiesnight, waar weer veel vrouwelijke supporters aan meededen en de spelregelavond met Antio Sinterniklaas. Dat is iets wat we in de toekomst zeker gaan herhalen! En natuurlijk ook nog de spontane dingen die wij als Blauwe Brigade doen, bijvoorbeeld de paaseieren tijdens Pasen of de handklappertjes die we uitdelen tijdens de wedstrijden.

Tegelijkertijd hebben we ook achter de schermen wat stappen gezet. Denk  bijvoorbeeld aan de contributiebetalingen per iDeal, iets wat anno 2018 toch wel een must is.”

En hoe was 2018 in sportief opzicht voor jou als ZZ Leiden-supporter?

“Het was voor mijn gevoel een jaar waarin wij als Leiden het maximale eruit hebben gehaald wat er in zat, denk ik. De bekerfinale en de play-offs finale werden behaald, maar tegen het grote geld uit het Noorden is het gewoon heel lastig. Onze spelers knokken en vechten voor elke bal en dat is iets waar ik als supporter echt trots op kan zijn.

Het mooiste moment blijft natuurlijk de buzzer-beater van Love, de doodse stilte in de hal nadat de bal eerst de ring raakt maar daarna toch nog erin valt, kippenvel! Tegelijkertijd waren de Europese wedstrijden dit jaar ook een genot om te kijken.”

Maurice Watson Jr., één van de smaakmakers dit seizoen, viert zijn successen met de Leidse supporters.

Wat zijn de plannen van de Blauwe Brigade voor het nieuwe jaar?

“Zoals ik al aangaf zijn we achter de schermen ook bezig geweest. De website heeft een kleine make-over gekregen en in de toekomst zullen er weer leuke interviews te lezen zijn met onder andere supporters en vrijwilligers.

Dit seizoen keert ook weer de loterij terug en komen we met enkele nieuwe dingen. Bijvoorbeeld de Hollandse Avond, waarbij alles in het teken staat van al het moois dat Nederland voortbrengt. En we zijn bezig met twee activiteiten waarbij ook de spelers en coachingstaf bij betrokken zijn.”

En gaan we dit seizoen weer eens prijzen pakken met ZZ Leiden?

“Ik kan natuurlijk niets anders zeggen dan dat wij kampioen gaan worden! Maar zonder dollen, één ding is zeker: Leiden knokt hard en geeft nooit op! Het is dit seizoen écht weer smullen als basketballliefhebber.

Darius Thompson, wat een klasbak! En onze kleine strijder Maurice Watson die elke keer weer vliegensvlug naar de basket vliegt. Dat zijn spelers waarvoor je naar de hal komt. Ik ben ook blij om te zien dat Clayton Vette weer in vorm is.

Eigenlijk moet ik iedereen wel noemen; Worthy de Jong die soms de meest onmogelijke ballen maakt, Mohamed Kherrazi, onze bikkel die voor elke bal vecht, net als de rest van het team. Last but not least: ook complimenten aan de coachingstaf want voor een ‘rookie coach’ doet Franke het behoorlijk goed!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *