Glühwein, kerstkransjes en een zwaarbevochten overwinning op Den Bosch

Om zeven uur heerste een gemoedelijke sfeer bij de ingang van de Vijf Meihal, op deze laatste zaterdag voor Kerst. De Blauwe Brigade deelde glühwein en kerstkransjes uit, en niet alleen Leidse fans maar ook Bossche supporters lieten die zich goed smaken. Dat alles onder het genot van kerstklassiekers als “All I want for Christmas is you”. Een uur later was binnen in de hal de gemoedelijkheid verdwenen, want daar stond een andere klassieker op het programma: ZZ Leiden tegen New Heroes Den Bosch. Bijna altijd goed voor spektakel. In een niet altijd even goede maar wel intense wedstrijd trok ZZ Leiden aan het langste eind: 72-67.

Het laatste thuisduel van ZZ Leiden in 2018 leverde een mooie avond op. De lekkernijen van de Blauwe Brigade konden rekenen op een warm onthaal en of het nu door de glühwein kwam of niet, de sfeer in de hal was opperbest. Den Bosch is met een goede serie bezig, ondanks het nodige blessureleed, dus ZZ Leiden was gewaarschuwd.

In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel, maar het was wel ZZ Leiden dat met een voorsprong de kleedkamer opzocht bij rust: 41-39. De gebruikelijke smaakmakers Darius Thompson en Worthy de Jong waren niet in heel goede doen, maar de Leidse fans zagen met genoegen dat Clayton Vette (10 punten in het eerste kwart) en Maurice Watson Jr. dit keer de kar trokken.

Na rust vergrootte Leiden de voorsprong naar meer dan 10 punten, maar Den Bosch gaf zich niet zo maar gewonnen. Driepunters van Vette en De Jong zorgden er echter voor dat ZZ Leiden de zege in veilige haven kon loodsen.

Vette en Watson waren de topscorers aan Leidse zijde met elk 16 punten, Mohamed Kherrazi noteerde een double-double: 10 punten en 10 rebounds. Kijk voor het volledige verslag op de site van ZZ Leiden.

ZZ Leiden klimt door dit resultaat naar de tweede plek in de DBL, achter Zwolle. Beide teams hebben slechts één game verloren, maar Zwolle heeft al 15 wedstrijden gespeeld en Leiden pas 12. Donar en Den Bosch hebben drie verloren games achter hun naam. Kijk voor de volledige stand op de site van de DBL.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt nog één keer dit jaar en wel op 31 december. Dan staat een inhaalwedstrijd tegen Feyenoord Basketball op het programma, in Rotterdam. De wedstrijd begint om 13.00 uur. De donderdag erop is er opnieuw een topduel in de Vijf Meihal. Dan komt Donar op bezoek. Aanvang van dat duel is 20.00 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *