Clayton Vette, de man in vorm

Gehuldigd worden als Speler van de Maand en vervolgens een slechte wedstrijd spelen. Het kwam de afgelopen jaren meermalen voor in de Vijf Meihal. Maar zaterdagavond was daar geen sprake van: Clayton Vette werd voorafgaand aan het duel met Den Helder in het zonnetje gezet als speler van de maand november en scoorde er vervolgens tegen de Suns lustig op los. Na 40 minuten was hij met 23 punten topscorer. Daarnaast noteerde hij 6 rebounds en 3 assists. Daarmee legde hij de basis voor een vrij eenvoudige 97-76-overwinning voor Leiden. Het wedstrijdverslag is te lezen op de site van ZZ Leiden, op de Facebookpagina van ZZ Leiden staan weer fraaie foto’s van Marja van Tilburg.

Vette kende een wat moeizame seizoensstart, maar in november was de Amerikaan een van de steunpilaren in het team van Rolf Franke. Niet alleen pakt hij wekelijks een fors aantal rebounds, ook scorend is hij van grote waarde. Onder de basket, maar Vette schiet ook met scherp van achter de driemeterlijn.

Geen wonder dat de fans hem tot speler van de maand kozen. Marco Schaafstra van de Blauwe Brigade overhandigde hem zaterdag de bijbehorende herinnering.

Leiden kwam ook zondag in actie: een bekerwedstrijd tegen het Haarlemse Onze Gezellen. De koploper in de eerste divisie bood aardig weerwerk, maar bleek uiteindelijk geen partij voor ZZ Leiden. Met een 54-81 zege plaatste ZZ zich eenvoudig voor de volgende ronde. Ook Donar heeft zich daar al voor geplaatst. De komende week wordt duidelijk welke andere teams zich bij de laatste acht voegen. Voor alle details: zie het wedstrijdverslag op de site van ZZ Leiden.

In de DBL liep Zwolle donderdag in eigen huis tegen de eerste nederlaag op. New Heroes Den Bosch bleek te sterk. De Bosschenaren kampen met de nodige personele problemen (na Van Oostrum keert ook Cook niet meer terug), maar ze zijn met een sterke serie bezig. Komende zaterdag staat de klassieker in en tegen Leiden op het programma. Donar kwam wederom met de schrik vrij, dit keer tegen Feyenoord Basketbal. Een Rotterdamse driepunter ging te laat door de ring, waardoor de Groingers een nipte zege konden bijschrijven.

Leiden en Zwolle zijn de enige teams in de DBL met één verliespartij, maar Leiden heeft wel vier duels minder gespeeld. Voor de volledige stand, zie de site van de DBL.

Woensdag is het eerste thuisduel in tweede ronde van de FIBA Europe Cup, tegen het Russische Avtodor Saratov. De ploeg van Franke zal er alles aan gelegen zijn om de dikke nederlaag tegen Bakken Bears te doen vergeten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *