Sergio de Randamie maakt rentree

Sergio de Randamie. Foto Marja van Tilburg.

Sergio de Randamie heeft dit weekend zijn rentree gemaakt in het uitduel tegen Aris Leeuwarden. De powerforward bleef weken aan de kant door een knieblessure. De Randamie stond acht minuten binnen de lijnen en kwam tot 1 rebound, 1 assist en 1 steal.

Darius Thompson deed andermaal van zich spreken in het duel, dat Leiden dankzij een bliksemstart met 81-95 won. Thompson was niet alleen topscorer met 27 punten, maar kwam ook tot 13 assists. Dat is een evenaring van het clubrecord. Dat stond op naam van Carrington Love.

Maurice Watson Jr. kwam zaterdag in Leeuwarden niet in actie. Hij kampt met een voetblessure, opgelopen in het thuisduel tegen BAL. Het is nog niet duidelijk of hij inzetbaar is tegen Bakken Bears woensdag. ZZ Leiden speelt dan in het Deense Aarhus het eerste duel in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup.

Lees het volledige verslag van het duel tegen Aris op de site van Zorg en Zekerheid Leiden. Marja van Tilburg maakte opnieuw fraaie foto’s, te bewonderen op de Facebookpagina van ZZ Leiden.

Donar kende overigens een moeizame week. Donderdag ging het team van Eric Braal in eigen huis onderuit tegen Landstede Zwolle. Zondag kropen de Groningers tegen Dutch Windmills door het oog van de naald. Een driepunter van Lance Jeter bezorgde Donar in de slotfase de winst.

In de Dutch Basketball League is Zwolle na 13 duels nog altijd ongeslagen. ZZ Leiden staat derde, maar heeft drie wedstrijden minder gespeeld dan nummer 1 Zwolle en nummer 2 Donar. Leiden is na Zwolle de ploeg met de minste verliespartijen. Alleen het thuisduel tegen Zwolle ging verloren. Bekijk de volledige rangschikking op de site van de DBL.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *