Leerzame scheidsrechteravond

Zaterdagavond werd Antio Sinterniklaas nog getracteerd op boegeroep en fluitconcerten in de Vijf Meihal. Want soms, héél soms zijn de fans van Zorg en Zekerheid Leiden het niet eens met een beslissing van de scheidsrechters. Maar maandagavond was Antio de held van de Leidse basketbalfans. Want in de Hometown Lounge van ZZ Leiden gaf hij op uitnodiging van supportersvereniging de Blauwe Brigade enkele tientallen Leidse supporters uitleg over spelregels en arbitrale beslissingen. En dat deed hij met veel overgave en enthousiasme. Sinterniklaas is niet voor niets al jaren de beste basketbalscheidsrechter van Nederland.

Aan de hand van videobeelden toonde hij spelsituaties, ook van het duel ZZ Leiden-Landstede van zaterdag, en legde uit wat de regels zijn. De blessure van Kenneth Simms, een fout van Mohamed Kherrazi, het kwam allemaal voorbij. En ja, de fans moesten toegeven dat de scheidsrechters het toch wel bij het goede eind hadden. Het spel hoeft niet stilgelegd te worden bij een blessure. En een hand in het gezicht van een tegenstander is per definitie een persoonlijke fout. “Ik zie natuurlijk ook niet alles”, gaf de scheidsrechter ruiterlijk toe, die alle tijd nam om vragen te beantwoorden. En zo werd Antio opeens de held van het Leidse supporterslegioen.

De zeer geslaagde avond werd afgesloten met een spelregelquiz, gewonnen door Ben Baak.

Eén reactie op “Leerzame scheidsrechteravond”

  1. De Beste Nederlandse Eredivisie Basketbal Scheidsrechter Antonio Sinterniklaas moet je gewoon als scheidsrechter begeleider hebben. ik ben een groot fan van hem. Ik heb grote waardering van en voor hem.
    Hij verdient en dwingt heel veel respect. ik heb op YouTube een filmpje gezien en
    gehoord. Wat hij heeft gedaan om zo hoog te fluiten. Geweldig.
    ik hoop hem ooit eens persoonlijk eens te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *