Clayton Vette opnieuw Speler van de Maand!

Clayton Vette in actie, geconcentreerd als altijd.

Clayton Vette is op dreef dit seizoen! De lange Amerikaan is opnieuw door de Leidse fans als Speler van de Maand gekozen. Vette kreeg al eerder de titel voor de maand november toegekend. En daar komt nu ook de titel Speler van de Maand December bij. Vette nam zaterdagavond vóór het bekerduel tegen Apollo Amsterdam de bijbehorende herinnering in ontvangst.

De 30-jarige Amerikaan uit Iowa is geliefd bij de Leidse fans. Vette werkt altijd keihard, is onder de borden zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde en bovendien beschikt hij over een prima schot, ook van achter de driepuntslijn. Opvallend: Clayton komt in maar liefst drie DBL-toptiens van spelersstatistieken voor: rebounds, blocks en driepunters!

Ook in de maand december liet Vette weer prima cijfers zien. In zeven duels (competitie, Europees en NBB-beker) speelde hij gemiddeld 28 minuten per game. Daarin liet hij gemiddeld 13 punten, 6 rebounds en 2 assists noteren. In het duel tegen New Heroes Den Bosch stelde hij met een messcherpe driepunter in het vierde kwart de zege veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *