Maurice Watson Jr. Speler van de Maand!

Maurice Watson Jr. in actie tegen Bakken Bears in de Vijf Meihal. Foto: Marja van Tilburg.

Maurice Watson Jr. is  gekozen tot Speler van de Maand Januari! De populaire point guard kreeg een derde van de bijna 100 stemmen die via de site van de Blauwe Brigade werden uitgebracht. Maurice nam zaterdagavond vóór het duel tegen Aris Leeuwarden de bijbehorende herinnering in ontvangst uit handen van Nienke de Ligny van de Blauwe Brigade.

De 25-jarige Amerikaan heeft zich ontpopt als een van de smaakmakers van het team van Rolf Franke. Hij telt slechts 1 meter 78, maar is desondanks inside zeer gevaarlijk door zijn messcherpe drives. Niet voor niets staat Watson in de top tien van DBL-spelers met de hoogste gemiddelde score per game: ruim 16 punten. Veertig procent van zijn driepuntspogingen gaat door de ring.

Tweet van Maurice Watson Jr. (@mauricewatsonjr)
Tweet van Maurice Watson Jr. (@mauricewatsonjr)

Maar het belangrijkste wapen van Maurice is toch wel zijn assist. Maar liefst 146 keer stelde hij tot dusverre tijdens een competitiewedstrijd een ploeggenoot in staat om te scoren, dat is gemiddeld ruim 8 assists per wedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden in januari kwam Watson tot maar liefst 13 assists, een evenaring van het clubrecord. Ook in de FIBA Europe Cup is Maurice de speler met de meeste assists achter zijn naam.

Daarnaast is de Amerikaan uit Philadelphia verdedigend van grote waarde. In de DBL-statistieken staat Watson derde op de lijst met het hoogste aantal steals per game. Hij komt tot 2,44 en moet van zijn ploeggenoten alleen Darius Thompson voor laten gaan (eerste op de lijst met gemiddeld 3,11). Ook pakt hij gemiddeld 3 tot 4 rebounds per wedstrijd.

Maar niet alleen zijn grote sportieve waarde maakt hem geliefd bij de Leidse fans. Watson zoekt de fans vaak op en geniet van de steun vanaf de tribunes. Kenmerkend was zijn reactie na de buzzer beater tegen Bakken Bears, waarbij hij meteen linksaf sloeg richting de tribune om dat sterke staaltje te vieren met de supporters.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *