Wat deed Sergio in de keuken van Emiel?

Twee topkoks aan het werk! Foto: Emiel van den Hoed

ZZ Leiden-supporter Emiel van den Hoed is chef-kok bij het bekende Leidse restaurant Scarlatti aan de Stille Mare. Zondagavond had hij een opvallende hulp in de keuken: Sergio de Randamie. We vroegen Emiel hoe dat zo is gekomen.

Sergio als hulpkok bij jou in de keuken, wiens idee was dat?

“Van ons allebei. Vorig seizoen liep Sergio na een wedstrijd door de kantine, en je weet hoe dat gaat: joh Sergio, biertje? We raakten in gesprek. Het is een heel vriendelijke jongen, echt geïnteresseerd in anderen. Hij wilde weten wat ik deed, en toen ik vertelde dat ik chef-kok bij Scarlatti ben, werd hij enthousiast en bleek dat we dezelfde passie delen: koken. Of eigenlijk delen we dus twee passies: koken en basketball. Toen kwam het idee op dat hij een keer bij mij zou komen koken in het restaurant, dat leek hem super en ik vond het ook een geweldig plan.

Twee mannen met dezelfde passies: basketball en koken! Foto: Mohamed Kherrazi
Twee mannen met dezelfde passies: basketball en koken! Foto: Mohamed Kherrazi

Daar gaat natuurlijk wat tijd overheen, ik heb het druk, hij heeft het druk. Dus vorig seizoen kwam het er niet van. Gelukkig tekende hij bij waardoor hij ook dit seizoen bij ZZ speelt. En hij kwam erop terug, dus hebben we een datum geprikt. En dat was zondagavond. Mijn werkgevers bij Scarlatti, Yorick en Reanne Bakker vonden het een hartstikke leuk idee, dus die verleenden alle medewerking. Sergio had wat mensen uitgenodigd, onder wie Mohamed Kherrazi en zijn vriendin, ik had wat basketballvrienden uitgenodigd, uiteindelijk zaten er iets van dertien mensen aan tafel bij Scarlatti.”

En, Sergio in de keuken, hoe beviel dat?

“Prima! Uiteindelijk was ik het hulpje van Sergio, hij wist zeer goed wat hij wilde. Hij kan heel goed Surinaams koken, heeft heel veel dingen van zijn moeder geleerd, ook al mocht hij eigenlijk niet in de keuken komen van zijn moeder. Ik heb er ook nog wat van opgestoken, ik had nog nooit pindasoep gegeten, die smaakte heel lekker. Suriname heeft natuurlijk een rijke geschiedenis en dat geldt ook voor de keuken. Sergio had overal aan gedacht en bijvoorbeeld voor Surinaams bier gezorgd.”

Dus Sergio is behalve topbasketballer ook een topkok?

“Jazeker. Nou ja, hij sneed in de keuken nog wel een keer in zijn vinger, daaraan merk je dat hij geen professionele kok is, haha. Niks ernstigs gelukkig, coach Franke hoeft zich geen zorgen te maken.”

Kortom, dit is voor herhaling vatbaar?

“Beslist! Het was heerlijk en erg gezellig, een prima gezelschap zo bij elkaar. Ik zei nog tegen Sergio: we kunnen later samen nog wel eens een restaurant beginnen!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *