“ZZ Leiden maakt dit seizoen grote kans op prijzen”

ZZ Leiden-fan Hennie Kikkert: "De afgelopen jaren werd het team met de beste pointguard kampioen, en dit seizoen hebben wij die".

Zaterdag ontvangt koploper ZZ Leiden de nummer twee van de DBL, Landstede Basketbal uit Zwolle. We maken de balans op met ZZ Leiden-supporters Hennie Kikkert en Martin Zonderop.

Wat vind je van ZZ Leiden dit seizoen?

Hennie: “Het is tot nu toe een heel leuk seizoen. Lekker aanvallend basketball, goede Amerikanen. We hebben natuurlijk een smalle rotatie, maar tot dusverre pakt dat goed uit. Je moet wel hopen dat blessures uitblijven, want anders kan het lastig worden. Je zag dat woensdag tegen Sassari, toen we Mo duidelijk misten onder de borden.

Ik denk dat we zeker kans maken op een prijs. De afgelopen jaren werd het team met de beste point guard kampioen, en dit seizoen hebben wij met Watson de beste point guard van de DBL. Worthy speelt dit seizoen veel meer in dienst van het team, dat doet hij erg goed. Als we geen blessures krijgen, is de kans op een kampioenschap denk ik groot.”

ZZ Leiden-supporter Martin Zonderop: "Heerlijk om een wedstrijd bij te wonen en te kunnen genieten van de sfeer in de Vijf Meihal."
ZZ Leiden-supporter Martin Zonderop: “Heerlijk om een wedstrijd bij te wonen en te kunnen genieten van de sfeer in de Vijf Meihal.”

Martin: “Leiden speelt dit seizoen goed en spectaculair basketball. Het is heerlijk om een wedstrijd bij te wonen en te kunnen genieten van de sfeer in de Vijf Meihal, de spelers, de coaches met hun team en ook met de supporters. En niet te vergeten ook de scheidsrechters, die naar mijn mening dit seizoen redelijk tot goed fluiten!

Er staat dit seizoen een hecht team en we maken dit jaar grote kans om prijzen te pakken. De eerste uitwedstrijd tegen Donar voor de Supercup hebben we echt laten lopen. Met een behoorlijke voorsprong de winst weggeven, dat was erg jammer. Dan duurt een ritje met de auto vanuit Groningen net even te lang! Bij de laatste uitwedstrijd in Groningen voor de beker, die we wonnen, was ik zo thuis ;-).”

Wat verwacht je van de topper tegen Zwolle zaterdag?

Hennie: “Ik hoop dat Mo er zaterdag weer bij is, want Zwolle kan je pijn doen onder de borden. En zorg dat Schaftenaar niet in zijn spel komt, want die schiet makkelijk drietjes. Ik denk dat we Zwolle zeker kunnen hebben, maar mochten we niet winnen, dan is dat geen ramp. Donar, Zwolle en Den Bosch gaan in onderlinge duels ook nog punten verspelen.

Al die overwinningen op rij is natuurlijk uitzonderlijk, je gaat een keer verliezen. Niet in paniek raken, als je wint is alles makkelijk, als je verliest dan moet je daar ook goed mee kunnen omgaan.”

Martin: “Die wedstrijd vind ik moeilijk in te schatten. Bij de eerste thuiswedstrijd tegen Zwolle was ik een weekje met vakantie, dus die game heb ik niet gezien. Zaterdag verwacht ik een moeilijke wedstrijd tegen Landstede en een strijdlustig Leiden. Laten we er maar van uitgaan dat we winnen, mede door de zesde man waar ik graag deel van uitmaak!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *