Sergio de Randamie Speler van de Maand!

Sergio de Randamie werd dinsdagavond voor het duel tegen Donar gehuldigd als Speler van de Maand. Hij wordt geflankeerd door Marco Schaafstra van supportersvereniging de Blauwe Brigade en speaker Martin Hooymans. (foto: Marja van Tilburg)

Sergio de Randamie is door de supporters van Zorg en Zekerheid Leiden uitgeroepen tot Speler van de Maand. Sterker nog: van twee maanden, namelijk februari en maart. De populaire center/power forward nam dinsdagavond vóór het duel tegen Donar de bijbehorende herinnering in ontvangst.

De verkiezing wordt maandelijks georganiseerd door supportersvereniging de Blauwe Brigade. Dat de verkiezing dit keer over twee maanden ging, had te maken met het beperkte programma in de Dutch Basketball League in februari. Toen lag de competentie twee weken stil vanwege interlands van het Nederlands Mannenteam.

Sergio de Randamie mag zich verheugen in een groeiende populariteit onder de fans van ZZ Leiden. Niet alleen is de 34-jarige Surinamer de vriendelijkheid zelve, ook in sportief opzicht toont hij de laatste tijd zijn meerwaarde. Coach Rolf Franke doet al een tijdje dankbaar een beroep op De Randamie, nu Mohamed Kherrazi kampt met een blessure.

Ook Sergio zelf kende dit seizoen blessureleed. In het thuisduel tegen Rotterdam in oktober liep hij een vervelende knieblessure op, die hem weken aan de kant hield. Maar met veel inzet knokte hij zich terug.

De Randamie is een zeer ervaren en complete speler, die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. Hij pakt niet alleen de nodige rebounds, ook beschikt De Randamie over een prima afstandsschot.

Die kwaliteit bleek van grote waarde in de bekerfinale tegen Landstede op 31 maart. Sergio knalde in de laatste fase van die wedstrijd drie belangrijke driepunters raak en stelde daarmee de bekerwinst veilig. Het was niet voor niets dat hij die middag veelvuldig toegezongen werd door de Leidse fans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *