Worthy de Jong Speler van de Maand!

Worthy de Jong is door de supporters van Zorg en Zekerheid Leiden uitgeroepen tot Speler van de Maand april. De even ervaren en als populaire guard nam donderdagavond vóór het play-offduel tegen Donar de bijbehorende herinnering in ontvangst uit handen van Nienke de Ligny van de Blauwe Brigade. De verkiezing wordt maandelijks georganiseerd door de supportersvereniging.

Worthy is volgens velen bezig met zijn beste seizoen ooit. Basketbaljournalist Leon Kersten schreef onlangs: “Op het veld oogt alles soepel en vooral logisch. Natuurlijk is hij niet perfect, maar het is bijna on-Nederlands om te zien met welke houding De Jong het hele seizoen al op het veld staat, vooral ook presteert en zijn ploeg bij de hand neemt.”

Kersten tipte De Jong als MVP, maar die titel ging zoals bekend naar zijn ploeggenoot Darius Thompson. Misschien is De Jong inderdaad beter dan in het seizoen 2015-2016, toen hij tot MVP werd uitgeroepen, maar heeft hij de “pech” dit keer een nog betere ploeggenoot te hebben. De statistieken wijzen op een meer dan voortreffelijk seizoen. Worthy staat in verschillende top tiens, zoals assists, steals en blocks. Met een tweepuntspercentage van ruim 67 is De Jong de DBL-speler die het vaakst in de competitie een tweepuntspoging in een score wist om te zetten.

Daarnaast ontpopt Worthy zich als een teamplayer pur sang, terwijl hij de naam had te vaak voor eigen succes te gaan. Dit seizoen is hij de motor van een hecht en succesvol collectief, waarin individuele kwaliteiten dankzij teamplay tot hun recht komen. Worthy is de belichaming daarvan. Logisch dus dat de fans hem kozen tot speler van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *