Kies de Speler van de Maand Januari!

Januari was me het maandje wel voor ZZ Leiden! Liefst negen keer kwamen de mannen van Rolf Franke in actie, met wisselend succes. Tijd voor de verkiezing van de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam in januari bijzonder goed voor de dag?

Het was een maand met ups en downs. Leiden doet niet meer mee in de strijd om de NBB-cup en ook de volgende ronde in de FIBA Europe Cup zit er niet meer in. Maar ZZ won wel knap in uitwedstrijden tegen Den Bosch en Zwolle en ook de winst op Krasnoyarsk mocht er zijn. We zetten de games die ZZ Leiden in januari speelde nog even op een rijtje.

Het team begon het jaar goed met een duidelijke overwinning op Feyenoord Rotterdam in eigen huis op 4 januari. Braxton Huggins kwam tot 27 punten, 6 rebounds en 5 assists.

Vier dagen later, op 8 januari, volgde een knappe thuiswinst op het Russische Krasnoyarsk in de strijd om de FIBA Europe Cup. Braxton Huggins was opnieuw topscorer (21 punten), op de voet gevolgd door Worthy de Jong (20 punten) en Jarvis Williams (19 punten). Liefst 13 assists voor Tayler Persons.

Op 11 januari liep ZZ Leiden onverwacht tegen een nederlaag in Weert op, waar BAL te sterk bleek. Braxton Huggins komt tot 25 punten en Jarvis Williams laat een double-double noteren: 19 punten en 11 rebounds.

Daarna herstelt Leiden zich knap in het eerste bekerduel, in en tegen Den Bosch, op 14 januari. In de slotseconden tekent Tayler Persons voor de winnende driepunter. Persons komt tot 28 punten en 8 rebounds, Worthy de Jong tot 26 punten en 8 rebounds.

Twee dagen later moet Leiden dan al aantreden in de volgende ronde, tegen Zwolle in eigen huis. Dat loopt niet goed af. Na een destastreuze start in de Vijf Meihal staat uiteindelijk een dikke nederlaag op de borden. Worthy de Jong neemt met 19 punten het leeuwendeel van de score voor zijn rekening, Jarvis Williams heeft opnieuw een double-double: 14 punten en 14 rebounds.

Op 18 januari mag ZZ Leiden meteen proberen zich te revancheren tegen Zwolle, dit keer voor de competitie. Een betere game dan donderdag, maar ook nu pakt Zwolle de overwinning. Persons en Williams doen van zich spreken met elk 25 punten.

De woensdag erop treedt ZZ Leiden aan in Izmir tegen Pinar Karsiyaka. In de tweede helft nemen de Leidenaren een voorsprong, maar uiteindelijk is er (weer) een dikke overwinning voor Pinar Karsiyaka. Worthy de Jong dwingt – ook aan Turkse zijde – veel respect af met liefst 36 punten!

Op 25 januari is de bekerreturn in Zwolle tegen Landstede. Het lukt helaas net niet om de nadelige marge van 16 punten goed te maken, maar Leiden pakt wel een overtuigende winst. Worthy de Jong is opnieuw topscorer met 22 punten, en pakt daarnaast 7 rebounds. Braxton Huggins komt tot 21 punten.

Het laatste duel van januari is tegen Bahcesehir in eigen huis. Een tot het laatst toe spannende game, die nipt wordt verloren. Braxton Huggins komt tot 22 punten en 5 rebounds.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand januari. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.

Wie is voor jou de Speler van de Maand Januari?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *