Nuni Omot nu al Speler van de Maand!

Nuni Omot in actie (Foto: Marja van Tilburg)

Hij speelt pas enkele weken in de kleuren van ZZ Leiden, maar Nuni Omot is al erg populair bij de fanZZ. Ze kozen hem tot Speler van de Maand december.

Omot werd zaterdag vóór het duel tegen Rotterdam gehuldigd. Hij kreeg in de door De Blauwe Brigade georganiseerde verkiezing de meeste stemmen van de Leidse fans. De forward ontving de bijbehorende trofee, dit seizoen gemaakt door awardguru.nl, uit handen van Nienke de Ligny van De Blauwe Brigade.

De 25-jarige Omot brengt spektakel en energie. Hij kwam in het najaar over naar Leiden als opvolger van de tegenvallende Josh Cunningham. Zijn debuut op 11 december in de Vijf Meihal tegen Pinar Karsiyaka mocht er zijn. Hij werd niet alleen topscorer aan Leidse zijde met 16 punten, zijn formidabele dunk over ex-NBA-speler Semih Erden bracht het Leidse publiek op de banken.

De 2.06 meter lange Keniaan straalt aan alle kanten uit dat hij plezier heeft in basketball. Nuni swingt. Hij is een geducht gevaar onder de basket, maar beschikt ook over een uitstekend afstandsschot. Zelfs als hij op de bank zit, leeft hij hartstochtelijk mee met zijn team.

Na zijn collegeperiode in de Verenigde Staten kreeg Omot in 2016 een scholarship aangeboden van Baylor. Vooral in zijn tweede jaar daar deed hij het goed, met gemiddeld 9.9 punten en 3.7 rebounds. Zijn driepunters schoot hij tegen ruim 43 procent. Vorig seizoen kwam Omot uit voor de Long Island Nets, die in de G-League uitkomen.

Begin dit seizoen stapte hij over naar MTZ Skopje in Macedonië, maar dat avontuur eindigde vanwege persoonlijke omstandigheden al na enkele wedstrijden. Toen Omot eind november beschikbaar bleek, was ZZ Leiden er snel bij om de Keniaan vast te leggen voor de rest van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *