Kies de Speler van de Maand December!

ZZ Leiden is na het enerverende duel tegen Den Helder Suns voorlopig even uitgespeeld. Het was een drukke maand voor de mannen van Rolf Franke, met twee wedstrijden per week. Tijd voor de verkiezing van de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam in december bijzonder goed voor de dag?

Het team speelde in december zes wedstrijden. In de DBL deed ZZ goede zaken, maar Europees liep het team twee keer tegen een afgetekende nederlaag aan. We zetten de games die ZZ Leiden in december speelde nog even op een rijtje.

Het team begon de maand met een overwinning in eigen huis op Aris Leeuwarden op 4 december, maar makkelijk ging dat niet. Een paar dagen later kende ZZ de eerste 100-puntenwedstrijd van dit seizoen, tegen Apollo in Amsterdam, dat met 81-100 werd verslagen. Het betekende het debuut van Nuni Omot. Een paar dagen later deed Nuni van zich spreken in het Europese thuisduel tegen Pinar Karsiyaka met een verwoestende posterdunk over ex-NBA-speler Semih Erden, maar verder had Leiden niets in te brengen die avond, getuige ook de score: 65-105.

In het weekend erop revancheerde ZZ zich door een overtuigende zege op Heroes Den Bosch.  Een paar dagen later ging het uitduel voor de FIBA Europe Cup tegen Bahcesehir College Istanboel verloren, waarbij moet worden aangetekend dat Leiden niet compleet was. Een paar dagen verraste Leiden in eigen huis tegen Den Helder Suns met een beroerde start en een indrukwekkende inhaalrace, die uiteindelijk resulteerde in de negende (officieel: achtste) overwinning in de DBL dit seizoen.

Het stembureau is inmiddels gesloten. Bekendmaking van de uitslag op 4 januari.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *