Sergio de Randamie Speler van de Maand november!

Sergio de Randamie is zaterdag vóór het duel tegen Heroes Den Bosch gehuldigd als Speler van de Maand November. Hij kreeg in de door De Blauwe Brigade georganiseerde verkiezing de meeste stemmen van de Leidse fans. Sergio kreeg de bijbehorende trofee, dit seizoen gemaakt door awardguru.nl, uit handen van Martin Zonderop van De Blauwe Brigade. Onder luid applaus uiteraard.

De 35-jarige Sergio is bezig aan zijn derde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De Randamie heeft een schat aan ervaring en speelt zijn dertiende seizoen in de Dutch Basketball League.

De Randamie schitterde vorig seizoen tijdens de bekerfinale in Zwolle. Door de blessure van Mohamed Kherrazi en het wegvallen van Kenneth Simms kreeg De Randamie van coach Rolf Franke veel speeltijd toebedeeld. Op cruciale momenten schoot hij zijn driepunters binnen. Zijn rol in die door Leiden gewonnen finale speelde ongetwijfeld een rol in zijn uitverkiezing tot beste zesde man van de Dutch Basketball League.

Ook dit seizoen liet De Randamie zich van zijn koelbloedige kant zien, vooral in de slotseconden van het vierde kwart tegen Veolia Pécs, toen hij met een buzzer beater een verlenging uit het vuur sleepte, die Leiden uiteindelijk in winst omzette.

Daarnaast vervult De Randamie een belangrijke verbindende rol binnen het team. De captain is onder meer van grote waarde voor de jonge spelers binnen de ploeg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *