Bestuur Blauwe Brigade: leden betalen geen contributie komend seizoen

Het bestuur van De Blauwe Brigade heeft besloten dat de leden van de supportersvereniging komend seizoen geen contributie hoeven te betalen. “We kunnen onze leden de komende tijd namelijk niet bieden wat we ze graag zouden bieden, zoals sfeeracties en feestavonden”, aldus het bestuur in een bericht aan alle leden.

Vrijdag kwam het bestuur van ZZ Leiden met het antwoord op de vraag: kunnen de fanZZ komend seizoen wedstrijden bijwonen in de Vijf Meihal? Het korte antwoord: slechts in zeer beperkte mate.

“Dat vinden we uiteraard zeer teleurstellend. Tegelijkertijd hebben we begrip voor de uiterst moeilijke keuzes die het bestuur van ZZ Leiden heeft moeten maken”, aldus het bestuur van De Blauwe Brigade.

Even in het kort de belangrijkste besluiten:

– Er worden maximaal 600 toeschouwers toegelaten bij wedstrijden. Het grootste deel van die plaatsen is gereserveerd voor sponsors.
– Er worden geen seizoenskaarten verkocht. Supporters die het afgelopen seizoen een seizoenkaart hadden, krijgen voorrang en 10 procent korting bij het reserveren van tickets voor de wedstrijden.
– Plaatsen die niet door de sponsoren of seizoenkaarthouders van afgelopen jaar zijn gereserveerd, komen 48 uur voor de tip off van de wedstrijd beschikbaar voor de vrije verkoop.
– De toegangsprijzen gaan omhoog, het is nog niet bekend met hoeveel.
– Er zullen allerlei maatregelen zijn waar bezoekers van de wedstrijden in de Vijf Meihal zich aan moeten houden. Die maatregelen worden binnenkort gepubliceerd.

Het zal duidelijk zijn: het bestuur van ZZ Leiden geeft bij de verdeling van de schaarse plaatsen voorrang aan de sponsors.

“Dat is begrijpelijk, aangezien zij de financiĆ«le kurk zijn waarop de club drijft. Zonder sponsors geen ZZ Leiden. Aan de andere kant: zonder supporters heb je niet die heerlijke sfeer waar de wedstrijden in onze schuur zo om bekend staan. Het zal een merkwaardig seizoen worden. Maar ja, dat geldt voor meer zaken in deze tijden van corona”, aldus het bestuur van De Blauwe Brigade. “We hopen uiteraard dat we binnen niet al te lange tijd met z’n allen onZZe jongens weer in de hal kunnen aanmoedigen. Wanneer dat zal zijn is koffiedik kijken. Voorlopig zullen we vooral op de livestream aangewezen zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.