Kies de Speler van de Maand Januari!

We hebben er een jaar op moeten wachten, maar het is weer zover: een verkiezing van de Speler van de Maand!

In januari kwam ZZ Leiden zeven keer in actie. Voor een deel waren dat oefenwedstrijden. Vier keer ging het om competitiewedstijden, waarin de mannen van Geert Hammink boven verwachting presteerden. Eerst een kort overzicht, hieronder kun je je keuze maken.

Oefenduels

Het jaar ging van start met een oefenduel tegen Donar in de Vijf Meihal. De Groningers gingen uiteindelijk met een kleine overwinning op zak terug naar het noorden. Worthy de Jong was topscorer met 18 punten en ook Carrington Love, Emmanuel Nzekwesi,  Troy Koehler en Marijn Ververs zaten in de dubbele cijfers. Nzekwesi pakte bovendien zes rebounds.

Daarna volgde een ruime overwinning op Basketbal Academie Limburg. Nzekwesi kwam tot een double double (19 punten, 10 rebounds) en ook Worthy de Jong (16 punten), Marijn Ververs (14 punten) en Giddy Potts (10 punten) droegen hun steentje bij.

Tegen Aris werd de stijgende lijn doorgetrokken. Emmanuel Nzekwesi was goed voor 23 punten en 6 rebounds. Giddy Potts en Michael Finke kwamen beiden tot 20 punten, Carrington Love tot 18.

Competitieduels

Op 16 januari trad ZZ Leiden aan voor het eerste competitieduel na de herstart, tegen Donar. Het leverde een spectulaire en ruime overwinning op. Emmanuel Nzekwesi deed opnieuw van zich spreken met 25 punten, 11 rebounds, 4 steals en 3 assists. Ook Luuk van Bree toonde zich in vorm: 19 punten en vijf uit zes vanachter de driepuntslijn.

Daarna werd voor de tweede keer in korte tijd Basketbal Academie Limburg verslagen. Vijf spelers eindigden in de dubbele cijfers, met Carrington Love voorop: 24 punten. Nzekwesi miste op één rebound na een double double: 23 punten en 9 rebounds. De Jong tekende voor 14 punten, terwijl Potts (4 steals) en Finke goed waren voor 13 punten.

Vervolgens moest Apollo Amsterdam in het stof bijten. In Amsterdam toonde ZZ Leiden zich duidelijk de sterkste, ondanks het ontbreken van Potts. Emmanuel Nzekwesi ging voorop in de strijd met 28 punten en 11 rebounds. Worthy de Jong kwam tot 17 punten, 7 rebounds en 5 assists. Ook Finke (14), Love (10) en Van Bree (10) waren op dreef.

De laatste competitiewedstrijd van de maand verliep niet gemakkelijk. Zonder de vertrokken Love en zonder Potts had ZZ Leiden het zaterdag best lastig met Aris. Maar onder leiding van een excellerende Marijn Ververs boekte Leiden toch zijn vierde competitiezege. De teamcaptain scoorde in 40 minuten speeltijd 21 punten, pakte 6 rebounds en noteerde ook nog 3 assists en 3 steals. Ook Worthy de Jong (19 punten en 4 rebounds) was goed bezig, net als Michael Finke (15 punten, 8 rebounds).

Helaas…. Deze verkiezing is inmiddels achter de rug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.