Marijn Ververs is Speler van de Maand!

Hij stond al bekend als een alerte verdediger. Maar dit seizoen laat Marijn Ververs zien dat ook aanvallend veel in huis heeft. Geen wonder dat de fanZZ hem uitriepen tot Speler van de Maand januari!

De door De Blauwe Brigade georganiseerde verkiezing was een spannende aangelegenheid. Vrijwel alle stemmen gingen óf naar Marijn óf naar zijn ploeggenoot Emmanuel Nzekwesi, die ook erg sterk bezig is. Marijn kreeg net een paar stemmen meer, waardoor hij de felbegeerde trofee voor de Speler van de Maand in ontvangst mocht nemen.

Dat gebeurde woensdag bij het duel tegen The Hague Royals. Martin Zonderop van de Blauwe Brigade overhandigde Marijn de fraaie prijs, die ook dit seizoen wordt gemaakt door awardguru.nl.

De nieuwe coach Geert Hammink had duidelijk oog voor de kwaliteiten van Marijn toen hij aantrad. Hij benoemde de jonge Leidenaar tot teamcaptain en hij geeft hem veel speelminuten. De laatste twee duels, tegen Aris en Den Helder Suns, stond Marijn zelfs de volle 40 minuten binnen de lijnen. Tegen Aris kwam hij tot een personal high van 21 punten. De week erop, tegen medekoploper Den Helder Suns, was de guard wederom sterk op dreef: 20 punten (schotpercentage 100%).

Dat Marijn is uitgegroeid tot een allrounder blijkt wel uit het feit dat hij na Nzekwesi de meeste rebounds heeft gepakt en in assists alleen Worthy de Jong moet voor laten gaan. Bovendien liet hij in vijf competieduels 8 steals noteren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.