Kies de Speler van de Maand Februari!

Het is weer verkiezingstijd: je mag je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam in februari bijzonder goed voor de dag?

Vier wedstrijden speelde ZZ Leiden in februari. Een beperkt programma, door een interlandbreak. Het leverde de mannen van Geert Hammink vier keer winst op, al ging dat de ene keer makkelijker dan de andere keer. Eerst een kort overzicht, hieronder kun je je keuze maken.

ZZ Leiden trad op 6 februari in de kop van Noord-Holland aan voor een duel met medekoploper Den Helder Suns. Het leverde een spannende strijd op, die uiteindelijk in Leids voordeel werd beslecht. Emmanuel Nzekwesi eindigde als topscorer met 23 punten (schotpercentage 71%, bovendien 7 rebounds en 3 assists). Ook Marijn Ververs (20 punten), Luuk van Bree (18 punten), Worthy de Jong (15 punten) en Giddy Potts (10 punten) zaten scorend in de dubbele cijfers. Worthy was bovendien goed voor 10 assists.

De zegetocht ging een paar dagen later verder in de Vijf Meihal, waar The Hague Royals op bezoek kwamen. De Hagenaren boden moedig tegenstand, maar uiteindelijk bleek Leiden toch een maatje te groot voor de debutant in de DBL. Emmanuel Nzekwesi kwam in dat duel tot een uitzonderlijk hoge efficiencyscore van 41, dankzij 33 punten en 15 rebounds. Ook Giddy Potts deed van zich spreken met 25 punten en 4 steals.

Op 14 februari ging Leiden op bezoek in Rotterdam en sleepte een krappe zege uit het vuur tegen het  Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball van Toon van Helfteren. Emmanuel Nzekwesi was weer van groot belang voor de ploeg, met 24 punten en 12 rebounds. Dat gold ook voor Worthy de Jong: 19 punten, 8 rebounds, 7 assists en 3 steals. Riley LaChance kon terugzien op een goed debuut, hij kwam in 25 minuten tot 15 punten.

Het laatste duel in februari was afgelopen zaterdag, tegen Almere Sailors. Dat leverde een zeer ruime Leidse overwinning op: 124-79. Topscorer was opnieuw Emmanuel Nzekwesi met 28 punten. Hij pakte ook nog eens 6 rebounds. Ook Riley LaChance (19 punten, 9 assists) en Michael Finke (20 punten, 8 rebounds) waren lekker op dreef.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand februari. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.

Wie is voor jou de Speler van de Maand Februari?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *