Emmanuel Nzekwesi is Speler van de Maand!

De fans waren vrijwel unaniem in hun oordeel wie de Speler van de Maand Februari moest worden: Emmanuel Nzekwesi! Met een overweldigende meerderheid van stemmen kozen ze de grote verrassing van dit seizoen.

Voor aanvang van de topper tegen Landstede nam Emmanuel de door awardguru.nl vervaardigde trofee in ontvangst uit handen van voorzitter Akif Han van De Blauwe Brigade.

Emmanuel is in heel korte tijd uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de Dutch Basketball League. Hij heeft een enorm scorend vermogen en is ijzersterk onder de borden. Dat blijkt ook wel uit de statistieken. De 23-jarige forward komt tot gemiddeld bijna 24 punten per game. Daarnaast pakt hij gemiddeld 9,5 rebounds per wedstrijd. Zijn schotpercentages liegen er niet om: 67,3% tweepunters en 58,3% driepunters. Geen wonder dat Nzekwesi bovenin de statistiekenranglijstjes van de DBL terug te vinden is.

En ook geen wonder dat hij tegenwoordig deel uitmaakt van de Orange Lions. In de kwalificatieduels vorige maand moest hij tegen Kroatië nog vanaf de kant toekijken, maar tegen Zweden greep hij zijn kans en kwam hij in bijna 20 minuten tot 11 punten en 5 rebounds.

De 2.03 meter lange Nzekwesi vertrok al op jonge leeftijd vanuit Nederland naar de VS om zijn basketbaltalent daar verder te ontwikkelen. Na Byron Nelson Trophy Club (high school) in Texas verkaste hij naar de universiteitsploeg van Oral Roberts, waar hij veel indruk maakte.

“Hij is misschien wel de beste Nederlander uit het collegebasketbal van de afgelopen twee, drie decennia, statistisch gesproken”, zei coach Geert Hammink, nadat bekend werd dat Nzekwesi voor Leiden koos. En in zijn eerste seizoen in de DBL is hij volgens veel Leidse fans een potentiële MVP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *