“Kom NIET naar de hal vanavond”

De besturen van ZZ Leiden en De Blauwe Brigade doen een dringend beroep op de fans om vanavond NIET naar de Vijf Meihal te komen indien ZZ Leiden het landskampioenschap verovert. Er zijn nog steeds coronamaatregelen van kracht en een spontane viering past daar niet bij. De gemeente Leiden heeft toegezegd mee te werken aan een coronaproof huldiging op zondag of maandag, mocht ZZ Leiden kampioen worden.

Akif Han, voorzitter van De Blauwe Brigade: “We hebben een goed en open overleg met de gemeente gehad. Daar maakt men zich zorgen over groepsvorming bij de hal vanavond en die zorg snappen we en delen we, als ZZ Leiden en De Blauwe Brigade. Vandaar onze oproep: blijf thuis.”

Dat betekent niet dat er helemaal niets gaat gebeuren als Leiden kampioen wordt. Akif: “De gemeente begrijpt goed dat een eventueel landskampioenschap van ZZ Leiden niet onopgemerkt voorbij kan gaan. Vandaar dat er nu gewerkt wordt aan een alternatieve huldiging waar ook de fans bij betrokken zijn. De details daarover volgen. Eerst nog maar zien te winnen van Heroes Den Bosch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *