Ruud Haamke over de finale tegen Den Bosch

Ruud Haamke, de vaste dj bij de thuiswedstijden van ZZ Leiden.

ZZ Leiden staat in de finale van de play-offs! In de aanloop naar de eerste game tegen Den Bosch een paar interviewtjes met ZZ Leiden-fans die de ploeg dit seizoen ‘live’ aan het werk hebben gezien. Zoals Ruud Haamke, de vaste dj bij de thuiswedstijden van ZZ Leiden.

Ruud, dj zijn in een hal zonder publiek, hoe is dat?

Ik kan je vertellen: dat is niet het leukste wat er is. Het is een beetje als een bruiloft zonder gasten. Normaal doe ik m’n best om het publiek mee te krijgen, maar nu is er helemaal geen sfeer. Het is dat ik er toch ben omdat ik de led-borden neerzet en ik wat voor de jongens wil doen, maar ik zou net zo lief thuis met een biertje op de bank zitten kijken. Hoewel, als ze goed spelen en winnen, zoals donderdag tegen Landstede, dan is het toch wel een beetje genieten in de hal hoor.

Wat verwacht je van de serie tegen Den Bosch?

Tja, we hebben het in de play-offs altijd moeilijk tegen Den Bosch. Ik heb inmiddels al aardig wat series meegemaakt, ook nog in de tijd dat er wedstrijden in de Groenoordhallen werden gespeeld. Die nederlaag tegen EBBC Den Bosch in 1979, daar ben ik nog ziek van. Maar ik denk dat we het nu gaan redden. We hebben dit seizoen natuurlijk drie keer verloren van Den Bosch, maar Leiden is de laatste games echt een stuk beter gaan verdedigen. Ze gooien op een goede manier de beuk erin. Je ziet dat het team groeit. Marijn Ververs is dé verrassing van het seizoen, en ook spelers als Michael Finke en Nick King zijn de laatste weken heel goed op de dreef. Ik denk dat we er vier games voor nodig hebben. Ik hoop niet dat het er vijf worden, want dat is slecht voor m’n hart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *