Geert Hammink populair bij de Leidse supporters

Coach Geert Hammink van ZZ Leiden mag zich verheugen in een groeiende populariteit bij de Leidse basketballfans. De successen die hij boekt (landskampioenschap, Supercup, halve finale FIBA Europe Cup) dragen daar uiteraard aan bij. Maar daarnaast heeft hij een stijl van coachen die Leidse fans aanspreekt: duidelijk en beheerst. Geen uitbarstingen, geen overdreven theater, zoals bij sommige andere coaches. Daar houden Leidenaren wel van.

Reden voor supportersvereniging De Blauwe Brigade om Geert afgelopen zaterdag tijdens het duel tegen Leuven Bears te eren met een eigen spandoek. “Geert is een Leienaar”, viel daarop te lezen, en dat is voor een speler of coach in Leidse dienst wel zo’n beetje het grootste compliment dat je kunt krijgen. Als extra eerbetoon was een hele tribune voorzien van nepbaarden, het soort waar Geert een echte van heeft. De coach vond het prachtig, zo liet hij in een reactie weten.

De avond ervoor, op vrijdagavond, was Hammink te gast bij een Q&A van De Blauwe Brigade, waar hij twee uur vrijuit praatte over zijn loopbaan en zijn aanpak.

Het ging onder meer over zijn tijd in Amerika, waar hij het tot de NBA schopte. Zijn stijl van coachen:  “Een speler publiekelijk stevig terecht wijzen is niet mijn stijl, ik voer liever een gesprek in de kleedkamer”. En dat hij het in Leiden zeer naar zijn zin heeft. “Ik voel me hier erg thuis, zowel bij de club als in de stad Leiden.”

En het ging nog even over de slotfase van het Europese duel tegen HAKRO Merlins Crailsheim, waar Leiden in elkaar stortte. Waarom hij geen time-out nam of spelers wisselde? “Ik vind dat spelers problemen zo veel mogelijk zelf moeten oplossen. En de marge was ruim genoeg, onze plek in de halve finale zou niet in gevaar komen, dat wist ik zeker.” Waarop een fan suggereerde dat hij dat voortaan ook even aan de supporters moet doorgeven, want die beleefden een paar zeer benauwde minuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *