Stickeroverlast

De Blauwe Brigade kreeg onlangs een ietwat verontwaardigd bericht binnen vanuit Antwerpen. Wat was er aan de hand?

Op zaterdagmiddag 9 april vulde het centrum van Antwerpen zich met een club vrolijke ZZ Leiden-supporters, die zich hadden aangemeld voor de busreis die De Blauwe Brigade organiseerde. ’s Middags de stad in, ’s avonds naar de game tegen Telenet Giants Antwerp. Een in alle opzichten zeer geslaagde trip. Het was bijzonder gezellig en ’s avonds boekte ZZ Leiden een overtuigende overwinning op de Antwerpse opponent.

Maar degene die ons het bericht stuurde, was niet erg te spreken over hetgeen hij na het weekend aantrof, getuige ook het onderwerp van het bericht: VANDALISME. “Ik heb vandaag aan ons gebouw 3 stickers verwijderd van jullie vereniging. Deze was over onze affiches op de ramen gekleefd op de Oude Beurs 1 te Antwerpen.”

Het bestuur van De Blauwe Brigade zat hier uiteraard een beetje mee in zijn maag. Wie was die overijverige plakker van Blauwe Brigade-stickers? In een WhatsApp-groep hadden we ook al een foto voorbij zien komen van iemand die het Nederlandse consulaat had versierd. De stickers zijn weliswaar makkelijk te verwijderen, maar toch. Het bestuur stelde een diepgravend onderzoek in naar de dader, maar zonder succes. Om de goede betrekkingen met onze zuiderburen te herstellen, besloten we een brief te sturen.

“Wij betreuren het dat sommige lieden de vrijheid hebben genomen om stickers van onze vereniging op uw eigendommen te plakken. Het enthousiasme van de leden van onze supportersvereniging is bij tijd en wijle overweldigend, maar dat betekent uiteraard geen vrijbrief om clubliefde op een dergelijke wijze te uiten. Bijgesloten vindt u een sjaal van onze vereniging. Wij hopen dat we daarmee het leed dat deze faux pas van een Leidse basketballliefhebber heeft aangericht, alsmede de treurnis over de nederlaag die Telenet Giants Antwerp zaterdag leed tegen ZZ Leiden, enigszins kunnen verzachten.”

Wij hebben tot dusverre nog geen reactie ontvangen. Maar mocht u de komende tijd een Antwerpenaar met een sjaal van De Blauwe Brigade zien: dikke kans dat het gaat om de meneer die niet blij was met onze stickers…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *