De spelersstatistieken tot aan de play-offs

Asbjørn Midtgaard, de Leidse topscorer en toprebounder.

Dertig wedstrijden speelde ZZ Leiden tot dusverre in de BNXT League. Eerst 20 games tegen alleen Nederlandse ploegen, daarna nog eens 10 wedstrijden in de crossborderfase tegen vijf Belgische teams. Met de play-offs in aantocht een mooi moment om eens even wat Leidse spelersstatistieken op een rijtje te zetten.

Gespeelde games

Jhonathan Dunn is de enige speler van ZZ Leiden met 30 games op zijn naam en dus de enige die alle wedstrijden binnen de lijnen kwam. Midtgaard, Ververs, Tubutis, Van Bree en Bouwknecht misten allemaal één game.

Aantal minuten per game

Arunas Mikalauskas stond gemiddeld het langst binnen de lijnen: iets meer dan 27 minuten. Hij wordt op de voet gevolgd door Dunn, die op precies 27 minuten uitkomt. Midtgaard en Tubutis zijn beiden goed voor iets meer dan 26 minuten.

Punten per game

Asbjørn Midtgaard komt tot de hoogste gemiddelde score: 15,5 punten per game. Ook Dunn (13,4), Mikalauskas (12,8), Tubutis (11,9) en De Jong (11) zitten in dit lijstje in de dubbele cijfers.

Schotpercentages

De hoogste tweepuntspercentages komen voor rekening van Einaras Tubutis (68,2%) en Asbjørn Midtgaard (61,4%). Vanachter de driepuntslijn schiet Maarten Bouwknecht het vaakst met scherp. Hij legde 95 keer aan van afstand en 46 keer was het raak, goed voor ruim 48 procent! Dunn komt tot 39,2%, Mikalauskas is goed voor 35,9%. Maarten Bouwknecht is ook de koning van de vrije worpen. Hij komt tot ruim 88 procent. Dunn zit met ruim 82 procent eveneens in de top.

Rebounds

Het zal geen verbazing wekken: Asbjørn Midtgaard is de toprebounder aan Leidse zijde. Hij pakt gemiddeld 8,5 rebounds per game. Het Litouwse duo Tubutis en Mikalauskas blijkt ook goud waard onder de borden, met respectievelijk 6,6 en 5,4 rebounds gemiddeld per game. Peter Olisemeka kwam in de 10 wedstrijden die hij speelde tot gemiddeld 4,7.

Assists

Arunas Mikalauskas en Worthy de Jong strooien aan Leidse zijde het vaakst met assists. Mikalauskas komt tot gemiddeld 4,5 assists per wedstrijd, De Jong zit daar vlak achter met 4,4 assists. Ook Ververs (3,2) en Dunn (3,0) dragen hun steentje bij.

Blocks

Ook bij het aantal blocks springen Midtgaard en Tubutis eruit. De Deen kwam tot dusverre tot 29 blocks, de Litouwer tot 28, bij beiden goed voor gemiddeld 1 block per game.

Steals

Tja, de beste verdediger in de league en dat blijkt. Worthy de Jong is goed voor gemiddeld 2,5 steals per game. Mikalauskas (1,4), Dunn (1,2), Tubutis (1,2) en Van Bree (1,0) komen ook op gemiddeld 1 steal of iets meer uit.

Turnovers

Worthy de Jong lijdt het vaakst balverlies: gemiddeld 3,1 keer per wedstrijd. Ook Dunn (2,4) en Mikalauskas (2,3) laten gemiddeld genomen meer dan twee keer per game een turnover noteren.

Wil je de ranglijstjes uitgebreider bekijken? Ga dan naar de site van BNXT League. Daar is een speciale pagina met alle statistieken van ZZ Leiden-spelers. Je kunt er ook de ranglijstjes voor de hele league per team bekijken. Leuk feitje: ZZ Leiden heeft de beste Defense Rating.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *