Arunas Mikalauskas Speler van de Maand April!

De ZZ Leiden-fans hebben Arunas Mikalauskas gekozen als Speler van de Maand April! De Litouwse forward werd voorafgaand aan het derde duel in de play-offs tegen Landstede Hammers in het zonnetje gezet. Uit handen van Akif Han van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de bijbehorende trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 24-jarige Mikalauskas is net als zijn landgenoot Tubutis een allrounder. Een blik op de statistieken bewijst dat. Zo staat Mikalauskas in veel lijstjes in de top drie. Hij is de op twee na beste rebounder van het team met gemiddeld 5,4 rebounds per game. Maar hij is ook de op twee na beste driepuntsschutter met een schotpercentage van bijna 36 procent. Alleen Bouwknecht en Dunn doen dat beter. Zijn gemiddelde score per wedstrijd (12,8 punten) levert hem eveneens een plek in de top drie op.

De 2.03 meter lange Mikalauskas is forward, maar hij kan ook op de guardpositie goed uit de voeten. Hij is goed voor 4,5 assists per wedstrijd, het hoogste gemiddelde van het team. En bij de steals staat hij op plek twee, na Worthy de Jong, met gemiddeld 1,4 per wedstrijd.

In april was hij met name heel sterk op dreef in de uitwedstrijd tegen Antwerpen (man of the match met 21 punten, 11 rebounds en 8 assists) en ook in de thuiswedstrijden tegen Oostende (17 punten tegen 78%, 8 rebounds en 11 assists) en Mechelen (21 punten, 6 rebounds en 5 assists) liet de Litouwer zich gelden.

Mikalauskas moest de eerste wedstrijden in de play-offs missen wegens een blessure. Zaterdag tegen Landstede zat hij weer in wedstrijdtenue op de bank en hij deed mee aan de warming-up, dus zijn rentree lijkt nabij. Gelukkig, want hij is uitgegroeid tot een van de steunpilaren in het team van Geert Hammink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *