De Blauwe Brigade en Barry Badpak brengen geweldige meezinger uit!

De Blauwe Brigade en Barry Badpak hebben de handen ineen geslagen! En wat krijg je dan? Een geweldige meezinger over ZZ Leiden en zijn supportersvereniging! Nu te beluisteren op Spotify.

Hoe is dat zo gekomen?

“Het idee komt van Ruud Haamke”, vertelt Rutger de Ligny, bestuurslid van De Blauwe Brigade. Ruud is supporter van het eerste uur, de vaste dj bij thuiswedstrijden van ZZ Leiden en eigenaar van het bedrijf Super Sound Leiden. Ruud doet veel voor artiesten in Leiden en daarbuiten, zo ook voor het bekende trio Barry Badpak. En de heren, in 2011 doorgebroken met de hit ‘Waar ga je heen met je kamelenteen?’, wilden een keer wat terugdoen. Een nummer voor De Blauwe Brigade dus.

Wie zorgden voor tekst en muziek?

Rutger: “De jongens van Barry Badpak vroegen of we input hadden voor het nummer. Ik heb dus een avondje zitten brainstormen met mijn broer Vincent en Sjoerd Beij, die ook altijd in de Vijf Meihal zijn. Wat zingen we altijd? Wat roepen we altijd? Daar hebben we een lijstje van gemaakt en opgestuurd naar de jongens van Barry Badpak.” Die maakten er vervolgens een eerste demoversie van, op de muziek van het Duitse nummer Layla van DJ Robin & Schürze. En ja, dat Layla en Leiduh op elkaar lijken is geen toeval.

In één keer goed?

Nou, bijna, aldus Vincent. In de tekst moesten nog een paar dingetjes aangepast worden, maar verder klonk het prima. “Ze vroegen of Rutger en ik bij het inzingen van de definitieve versie wilden zijn. Als er op het laatste ogenblik nog iets moest worden aangepast aan de tekst, dan konden we daarbij helpen.”

Rutger en Vincent achter de microfoon.

Maar daar bleef het niet bij. De gebroeders De Ligny kregen ter plaatse het verzoek om ook het refrein een paar keer in te zingen. Vincent: “Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zei dat ik goed kon zingen, maar ik dacht: ‘Leiduh, Leiduh’, dat moet wel lukken. Het was heel leuk om een keer achter de microfoon te staan en het resultaat viel me reuze mee.”

Komt er nog een clip?

Dat is wel het plan, aldus Rutger. “We wilden het nummer graag uitbrengen voor de bekerfinale op 12 maart, dus daar hebben we nog geen tijd voor gehad. Maar die clip gaat er zeker komen.”

Luister hier het nummer op Spotify:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *