Bestuur ZZ Leiden begrijpt klachten supporters over prijsverhoging seizoenkaart, maar ziet geen andere mogelijkheid

“Als we het anders kunnen oplossen, dan zouden we dat doen, maar we moeten de pijn verdelen.” Dat is de toelichting van voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden op de aangekondigde prijsverhoging van de seizoenkaarten voor het aankomende seizoen.

Die hogere prijzen leiden tot onvrede bij een deel van de supporters. Een delegatie van het bestuur van supportersvereniging De Blauwe Brigade had om die reden om een spoedoverleg met het bestuur van ZZ Leiden. Niet alleen de prijsverhoging werd besproken, ook de aan de seizoenkaart gekoppelde vaste zitplaats kwam daarin ter sprake.

Een kaart voor de tribune lange zijde kost met vroegboekkorting volgend seizoen 350 euro, voor de tribunes achter de basket wordt dat 300 euro. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 160 euro per seizoen. Daar komt nog een bedrag van 25 euro per kaart bij voor administratie- en servicekosten. Gezinnen betalen voor 2 volwassenen en maximaal 2 kinderen de gewone prijs, maar hoeven voor elk extra kind maar de helft van de normale prijs te betalen.

“Dat is per wedstrijd nog geen 2 euro extra, en daar krijg je in de nieuwe hal heel veel voor terug. Het wordt daar voor supporters echt veel aangenamer qua stoeltjes en ontvangst. En het is een stuk voordeliger dan telkens losse tickets kopen. Maar ik snap dat zo’n prijsverhoging vragen oproept”, aldus Verburg.

Volgens hem heeft het bestuur echter geen andere keuze. “We hebben te maken met fors hogere kosten voor de nieuwe hal die de gemeente aan ons doorberekent. We betalen in vergelijking met andere professionele basketbalclubs in Nederland en België veel meer voor het gebruik van de accommodatie. We hebben sponsoren al om een extra bijdrage gevraagd, we besparen maximaal op de kosten. Maar we willen vasthouden aan onze sportieve ambities. Of we doen mee om de prijzen of er is geen profbasketball in Leiden, er is niet iets daar tussenin. We willen niet meehobbelen in de lagere regionen van de ranglijst. Dat betekent dat we ook de supporters om een bijdrage vragen.”

In ruil daarvoor wil het bestuur seizoenkaarthouders en leden van De Blauwe Brigade wel diverse extra’s bieden, zoals een rondleiding door de nieuwe hal zodra die klaar is en clinics. Verburg: “En mochten supporters moeite hebben om het bedrag voor de seizoenkaart in één keer te betalen, neem dan contact met ons op, dan vinden we daar een oplossing voor.”

Het bestuur staat open voor de suggestie van De Blauwe Brigade om ook seizoenkaarten en losse tickets aan te bieden zonder vaste zitplaats. Fans krijgen dan een kaart voor een bepaald vak. Ze mogen dan per wedstrijd zelf een stoel uitzoeken, zoals dat de afgelopen seizoenen ging op de houten tribunes in de Vijf Meihal. Daardoor wordt het mogelijk om familie en vrienden die geen seizoenkaart hebben mee te nemen naar een wedstrijd en bij elkaar te zitten. Met een vaste zitplaats is dat lastig.

De Blauwe Brigade heeft in het gesprek ook gevraagd naar mogelijke compensatie voor seizoenkaarthouders als blijkt dat de nieuwe hal niet op tijd klaar is. De gemeente houdt vast aan oplevering eind augustus, maar met name in de topsporthal moet er nog heel veel gebeuren. Dus de kans bestaat dat de eerste wedstrijden volgend seizoen toch weer in de Vijf Meihal worden gespeeld. Mocht dat het geval zijn, dan wil het bestuur de seizoenkaarthouders compenseren, zoals ook eerder in de coronaperiode is gebeurd. Ook heeft het bestuur van ZZ Leiden het voornemen uitgesproken om De Blauwe Brigade eerder en meer te betrekken bij plannen en besluiten.

2 reacties op “Bestuur ZZ Leiden begrijpt klachten supporters over prijsverhoging seizoenkaart, maar ziet geen andere mogelijkheid

  1. € 2 extra per wedstrijd?
    Vorig jaar € 240 betaald en nu € 375 (+56%).
    Is per wedstrijd (23) bijna € 6 extra!

    1. Absoluut mee eens, geldt voor mij net zo. Wel fijn dat de mogelijk wordt geboden om gespreid te kunnen betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *