Dat kampioenschap van 2023 gaan we nooit meer vergeten…

Wie had dit aan het begin van het seizoen gedacht… Bekerwinnaar én landskampioen! Vooral dat landskampioenschap zal bij iedere ZZ Leiden-fan in het geheugen gegrifd blijven staan. Een knotsgekke finaleserie, waarin vier keer de uitspelende ploeg won. Behalve in de vijfde en beslissende game… Hieronder wat beelden van die gedenkwaardige maand mei in 2023 met vooral aandacht voor de fanZZ. Verreweg de meeste foto’s zijn gemaakt door Marja van Tilburg, die zich wederom een geweldige vakvrouw toont!

Game 1

Een superspannende wedstrijd in de Schuur. Maar na twee keer overtime is het toch Donar dat – helaas – aan het langste eind trekt.

Game 2

Het begin van de game in Groningen ziet er niet goed uit voor Leiden, zo constateren de aanwezige fanZZ. Maar dan herpakt ZZ zich en brengt de stand op gelijke hoogte: 1-1.

Game 3

De hoop dat Leiden zelfvertrouwen heeft geput uit de winst in Groningen blijkt vergeefs. Het blijft lang spannend, maar uiteindelijk vertrekt Donar met matchpoint op zak uit Leiden.

Game 4

Het is do or die voor Leiden op zaterdagavond 27 mei. Zo’n 60 fans reizen mee met de supportersbus van De Blauwe Brigade naar Groningen, en genieten van de eerste Blauwe Brigade Bus Bingo onder leiding van de geweldige Nienke de Ligny. Daarnaast gaan enkele tientallen fanZZ met eigen vervoer. Een lekker gevuld Leids vak dus, met als opvallende gast: Shaquille Doorson, de center van Aris. En voorafgaand aan de game krijgt Groningse fan Ralph een heerlijk verspakket van Verboon, omdat hij de winnaar van Raad de Uitslag van game 3 was. En het wordt een zeer luidruchtig Leids vak, als ZZ de gastheren compleet over de knie legt. Geen Gronings kampioenschap, wel een vijfde game op Tweede Pinksterdag in Leiden!

Foto: Gerrie van der Boom.

Game 5

Het is 29 mei, in de geschiedenis van ZZ Leiden een datum die hoop geeft. Maar de wedstrijd lijkt op een sof uit te lopen. Met nog 2.46 te spelen staat Leiden 16 punten achter. Maar dan… Luuk van Bree schiet uit alle standen raak, Lucas Kruithof toont zich de koning van de steal en de hustle en Tommy Rutherford houdt het hoofd koel. Landskampioen! De Schuur ontploft!

FeeZZtje!

Om 19.00 uur een huldiging op de Vismarkt met het team, burgemeester Henri Lenferink en honderden fanZZ. Een geweldig feestje, met polonaiZZe en alles! En Doug Spradley is niet alleen een topcoach die gelukkig nog een jaartje blijft, hij kan ook een geweldige speech houden.

En de afdeling Zuid-Afrika van De Blauwe Brigade had nog een leuke verrassing! 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *