Deion Hammond Speler van de Maand!

Deion Hammond is door de ZZ Leiden-supporters gekozen als Speler van de Maand April! De atletische Amerikaan werd zondagmiddag voorafgaand aan het duel tegen Aris Leeuwarden in het zonnetje gezet. Uit handen van Akif Han van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 23-jarige Amerikaan kwam afgelopen zomer over van Roemeense CSU Asesoft Ploiesti, waar hij zijn Europese basketballoopbaan begon. Doug Spradley roemde bij zijn komst Hammonds snelheid, en dat zag de coach goed. De guard heeft een knappe versnelling in de benen, die menig tegenstander verrast en hem in staat stelt om uit alle hoeken schoten te nemen. En dat doet hij goed. Bijna 45 procent van zijn driepuntspogingen gaan door de ring. Hammond is dan ook topscorer van het team, met gemiddeld 14,7 punten per game.

Hammond heeft het naar zijn zin in Leiden, zei hij onlangs in een interview met het Leidsch Dagblad. “Heerlijk om hier te zijn. De organisatie is professioneel en de mensen zijn zo aardig. Dit is hoe je het je voorstelt, als je het idee krijgt dat je van basketbal je werk kunt maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *