Kies de Speler van de Maand November!

ZZ Leiden speelde dinsdag tegen Donar de laatste officiële wedstrijd van de maand november. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

Leiden kwam in november zes keer in actie: vier keer in de BNXT League en twee keer in de FIBA Europe Cup. De balans: vijf keer winst en één keer verlies.

De ploeg van Doug Spradley trapte de maand af met een goede overwinning op BAL, in Weert werd het 71-88. Tajion Jones was op dreef met 21 punten en 5 rebounds. Daarna volgde een zeer matige wedstrijd in Frankrijk tegen BCM Gravelines Dunkerque, dat Leiden op een dikke nederlaag trakteerde. Alleen Maarten Bouwknecht zat met 10 punten in de dubbele cijfers.

Vervolgens trad ZZ Leiden drie keer aan in de eigen arena, en met succes. LWD Basket werd als eerste verslagen, met 72-67. Stan van den Elzen (15 punten) en Maarten Bouwknecht (13 punten) zaten allebei in de dubbele cijfers.

Vervolgens werd ook het Kosovaarse Trepca aan de zegekar gebonden. Een belangrijke rol was weggelegd voor Tajion Jones, die 18 punten en 7 rebounds liet noteren. Daarna beet Donar in het Leidse zand en opnieuw was Jones op dreef: 22 punten en 6 assists. Een dikke week later traden beide ploegen wederom tegen elkaar aan, nu in Groningen. Ook die game werd een prooi voor Leiden, al was het aardig spannend. Stan van den Elzen werd topscorer met 22 punten, Alex Gross was goed voor 14 punten en 8 rebounds.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand November. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.