Tajion Jones is Speler van de Maand December!

Tajion Jones is door de ZZ Leiden-supporters gekozen als Speler van de Maand December! De Amerikaan werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen Zeeuw & Zeeuw Basketball Feyenoord in het zonnetje gezet. Uit handen van Rutger de Ligny van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 24-jarige Amerikaan kwam afgelopen zomer over van UNC Asheville. ZZ Leiden is het eerste station van zijn Europese basketballloopbaan. Jones zal ongetwijfeld gezien hebben dat Leiden een uitstekende plek is om je in de kijker te spelen. En dat doet hij dan ook.

Doug Spradley roemde bij Jones’ komst zijn schutterskwaliteiten, en dat zag de coach goed. De guard heeft alle schroom inmiddels van zich afgeworpen en kan een plaag zijn voor de vijandelijke defensie. Ruim 45 procent van zijn driepuntspogingen gaat door de ring. Zijn hoogtepunt in Leidse dienst tot nu toe was op woensdagavond 13 december, toen hij in de uitwedstrijd tegen Varese 30 punten scoorde. Liefst zes van zijn zeven driepuntspogingen waren raak.

Maar Jones kan meer dan alleen maar schieten. Ook zijn drives naar de basket zijn vaak succesvol. En dankzij zijn sprongkracht pakt hij gemiddeld 4 rebounds per game. Dat hij een belangrijke pilaar is in het team van Spradley blijkt wel uit de vele speelminuten die hij krijgt toebedeeld. In de thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch vorige maand stond hij zelfs de volle 40 minuten in het veld.

En in de wedstrijd tegen Feyenoord nam hij zonder problemen de rol van spelverdeler op zich, doordat Maarten Bouwknecht geblesseerd aan de kant zat. Over veelzijdigheid gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *