Kies de Speler van de Maand Januari!

De sensationele game tegen Varese woensdagavond was voor ZZ Leiden de laatste officiële wedstrijd van de maand januari. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

Leiden kwam in januari liefst acht keer in actie: drie keer in de BNXT League, twee keer voor de Basketball Cup en drie keer in de FIBA Europe Cup. Een vol programma dus, en dat met een door blessures smalle rotatie. De balans is desondanks best positief: vijf keer winst en drie keer verlies.

De ploeg van Doug Spradley trapte de maand af met een ruime thuisoverwinning op Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Luuk van Bree (15 punten en 10 rebounds) en Marijn Ververs (10 punten en 13 assists) kwamen tot double doubles. Een paar dagen later moest Leiden zijn meerdere erkennen in NINERS Chemnitz, tot dan toe nog ongeslagen in de FIBA Europe Cup. Jibbe Sicking werd topscorer met 13 punten, Luuk van Bree tekende voor 12 punten.

De Leidenaren herstelden zich knap in de uitwedstrijd tegen Landstede Hammers en gingen met een overwinning naar huis. Luuk van Bree werd topscorer met 21 punten. Tajion Jones was goed voor 15 punten.

Daarna pakte ZZ in eigen huis een voorsprong van 12 punten in het bekertweeluik met Heroes Den Bosch. Luuk van Bree noteerde mede door 4 driepunters 23 punten. Tajion Jones sloot af met 15 punten en 7 rebounds. Marijn Ververs was goed voor 10 punten en 6 assists. In de zeer spannende tweede game in Den Bosch kwam Leiden helaas net te kort voor een plek in de finale. Luuk van Bree was opnieuw goed bezig: 24 punten. Alex Gross kwam tot 16 punten.

Vervolgens reisde het team af naar Roemenië voor het duel tegen Oradea. De ploeg weerde zich uitstekend, maar zag in de slotfase Oradea aan het langste eind trekken. Alex Gross en Tajion Jones sloten af met 19 punten. Marijn Ververs was goed voor 10 punten en 8 assists. Ondanks de vermoeidheid kon ZZ daarna in eigen huis de game tegen BAL over de streep trekken. Tajion Jones werd topscorer met 18 punten. Roeland Schaftenaar tekende voor 13 punten en 8 rebounds.

De game tegen Varese leverde net als de ontmoeting in Italië spektakel op. Leiden pakte opnieuw de overwinning tegen de miljoenenploeg met oud-NBA-spelers. Luuk “ongelooflijke buzzer beater” van Bree sloot het duel als topscorer af met 19 punten. Tajion Jones tekende voor 18 punten. Roeland Schaftenaar zette een fraaie double double neer: 15 punten, 14 rebounds. Brock Gardner schoot zich in zijn debuutwedstrijd met 11 punten ook nog in de dubbele cijfers.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand Januari. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.