Duko Bos is Speler van de Maand Januari!

Duko Bos is door de fans van ZZ Leiden gekozen als Speler van de Maand Januari! De 21-jarige Leidenaar werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen Den Helders Suns in het zonnetje gezet. Uit handen van ploeggenoot Maarten Bouwknecht kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl. De verkiezing wordt elke maand georganiseerd door supportersvereniging De Blauwe Brigade.

Bos maakt dit seizoen een enorme groeispurt door. Jeugdspelers als hij worden vooral bij de selectie gevoegd om op de training 5 tegen 5 te kunnen spelen. En met een beetje geluk krijgen ze in het laatste kwart nog wat speeltijd als hun team op ruime voorsprong of op ruime achterstand staat.

Maar door al het blessureleed bij ZZ Leiden moest Bos in januari plotseling volop aan de bak. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen Feyenoord Basketball stond hij 10 minuten binnen de lijnen. Daarin richtte hij zich overeenkomstig de instructies van coach Doug Spradley vooral op zijn verdedigende taken.

De wedstrijd daarna, tegen de Duitse topploeg NINERS Chemnitz in de 1574 Arena, gooide de jonge Leidenaar echter alle schroom overboord. Hij pakte liefst 5 steals en hij zag een fraaie driepunter door de ring glijden. Hij sloot het duel, waarin hij bijna 24 speelminuten kreeg, af met 7 punten.

Ook in de games daarna bewees Bos zijn waarde voor de gehavende ploeg. Het leverde hem heel veel waardering op van medespelers en fans. Teamgenoot Maarten Bouwknecht, een van de geblesseerden, schreef onder de oproep van De Blauwe Brigade op Facebook om te stemmen op de Speler van de Maand: “Duko stond klaar nu dat hard nodig was, die heeft mijn stem”. Reden voor De Blauwe Brigade om Maarten te vragen de trofee uit te reiken. Dat deed hij met veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *