Kies de Speler van de Maand Januari!

Photo by Element5 Digital from Pexels

Kies de Speler van de Maand Januari! Wie van onZZe jongens kwam in januari bijzonder goed voor de dag?

ZZ Leiden kende een vol maar ook succesvol programma de afgelopen maand. De overwinning op Donar in eigen huis op 3 januari betekende een prima start van 2019 voor de ploeg van Rolf Franke. Een paar dagen later volgde een knappe winst op koploper Landstede in Zwolle. Op 9 januari pakte ZZ Leiden in de Vijf Meihal de eerste zege in de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup tegen Kataja Basket.

Het weekend erop stond de bekerdubbel tegen Apollo Amsterdam op het programma, met zowel thuis als uit winst. De thuisoverwinning op Aris Leeuwarden op 16 januari leverde ZZ Leiden de koppositie in de DBL op. De overwinning op Dutch Windmills een paar dagen later ging minder makkelijk. Daarna volgde een knappe winst op Bakken Bears in de FIBA Europe Cup. Vervolgens werd BAL eenvoudig aan de zegekar gebonden. Het laatste duel in januari, tegen Avtodor Saratov voor de FIBA Europe Cup, leverde de eerste nederlaag van het jaar op.


Het stembureau is inmiddels gesloten. De bekendmaking van de uitslag: zaterdagavond 9 februari voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *