Marja van Tilburg over de finale tegen Den Bosch

Marja van Tilburg, de vaste fotograaf van ZZ Leiden.

ZZ Leiden staat in de finale van de play-offs! In de aanloop naar de eerste game tegen Den Bosch een paar interviewtjes met ZZ Leiden-fans die de ploeg dit seizoen ‘live’ aan het werk hebben gezien. Zoals Marja van Tilburg, de vaste fotograaf van ZZ Leiden bij de wedstrijden.

Marja, wie wint deze serie in hoeveel games?

Ik ben niet van de statistieken en onthou ook niet hoe vaak wij hebben gewonnen of verloren van Den Bosch. Maar ik kan mij maar weinig winstpartijen herinneren bij een uitwedstrijd. Dus ga ik uit van de volledige finale van 5 wedstrijden. Ik vind het ook wel fijn om in eigen huis te winnen. Ook al is het nu zonder fans.

Wat zijn de sterke kanten van dit team?

Dit team heeft een moeilijk seizoen achter de rug. We begonnen met een aantal spelers die bij de totale lockdown ook weer terug gingen naar huis. Er kwamen weer nieuwe spelers bij. Het overgebleven team liet zien uitnodigend en sterk te zijn. Dus nieuwe spelers werden gelijk opgenomen. Dat laat zien hoe flexibel ze zijn en hoe ze zich goed kunnen aanpassen. Ook de nieuwe spelers moesten zich direct aanpassen. Naar mijn idee is dit een solide ploeg dat een heel hecht team zouden kunnen zijn als het een gewoon seizoen zou zijn. Dat hechte kan je bewerkstelligen door etentjes en uitjes met elkaar. Helaas zat dat er niet in. Dus verbaast het mij hoe goed ze met elkaar samenwerken.

Waar moet ZZ Leiden voor uitkijken in de games tegen Den Bosch?

Ik analyseer geen tegenstanders. Daar heb ik geen verstand van. Ik zie wel vaak dat tegenstanders erg fysiek worden tijdens de wedstrijd. Dan lees je vervolgens dat ZZ Leiden erg fysiek was. Haha, nou dan hebben ze hun eigen team niet gezien. Of heb ik dan een blauwe bril op? 🥸🥸🥸

Het was een raar seizoen, ook voor jou.

Zeker. Daarom gun ik het onze jongens dit jaar om kampioen te worden. Het was een zwaar en vermoeiend jaar (maar voor wie niet) en het dan afsluiten met een beker zou fantastisch zijn. Ik gun het mijzelf trouwens ook 😆. Ik heb in het begin niet kunnen fotograferen en verveelde mij zo dat ik een speciale fotolens heb gekocht om vogeltjes te spotten. Maar dat is toch echt anders.
Ik geniet echt van het fotograferen tijdens de wedstrijden. Alleen tijdens de derde game tegen Zwolle thuis was ik echt een beetje gestrest. Ik miste enorm de aanmoediging van de fans. Dat is waar Leiden zo beroemd en berucht om is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *