Arie in ‘t Veld over de finale tegen Den Bosch

Arie in 't Veld (links) met medecommentator Martin Hoekstra

ZZ Leiden staat in de finale van de play-offs! In de aanloop naar de eerste game tegen Den Bosch een paar interviewtjes met ZZ Leiden-fans die de ploeg dit seizoen ‘live’ aan het werk hebben gezien. Zoals Arie in ‘t Veld, de vaste commentator bij de livestream, links op de foto, naast medecommentator Martin Hoekstra.

Arie, wie wint deze serie in hoeveel games?

Leiden won nog nooit een play-off- of bekerfinale tegen Den Bosch. Eén keer moet die ban eindelijk gebroken worden. Laat dat dan nu maar meteen zijn. Leiden wint met 3-2. Tot het gaatje dus!

Wat zijn de sterke kanten van dit team?

De ploeg heeft veel scorend vermogen, zowel met Nzekwesi onder de ring, met de drives van De Jong en King, en met de vele schutters. Daarnaast wordt er goed samengespeeld en is er een positieve ‘vibe’ om het team heen.

Waar moet ZZ Leiden voor uitkijken in de games tegen Den Bosch?

Leiden heeft het dit seizoen moeilijk tegen Den Bosch. Let vooral op de alleskunner Mayfield (mijn keuze als DBL All*Star), de rasschutter Lapornik en de inside-outside-game van de lefty Jonathon Williams. Ook Thomas van der Mars kreeg (te) veel ruimte in de paint. Het is kiezen uit twee kwaden: de bucket dichthouden en hopen dat het schot van de Heroes niet valt, of het schot wegnemen en de passlijnen naar de insidespelers zien af te snijden. Den Bosch kan ook wel wat wisselvallig zijn, dus als Leiden stabiel blijft, kan het (beperkte) thuisvoordeel zomaar eens het 3e landskampioenschap van ZZ opleveren. Plus wellicht een Europese campagne na de zomer. Leiduhhhhhhh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *