Einaras Tubutis Speler van de Maand!

Einaras Tubutis werd voor het duel tegen Den Bosch gehuldigd als Speler van de Maand Januari. Foto: Marja van Tilburg.

De ZZ Leiden-fans hebben Einaras Tubutis gekozen als Speler van de Maand Januari! De uiterst veelzijdige Litouwer werd voorafgaand aan het bekerduel tegen Heroes Den Bosch in het zonnetje gezet. Uit handen van Akif Han van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de bijbehorende trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 23-jarige Tubutis speelt zonder franje, maar is tegelijkertijd ontzettend aanwezig in het team van Geert Hammink. Hij is 2.07 meter en staat te boek als forward, maar hij kan op veel posities uit de voeten. Van dichtbij scoort hij makkelijk (68 procent tweepuntspercentage, een van de hoogste van het team) en van achter de driepuntslijn is één op de drie schoten raak. Na Midtgaard is hij de beste rebounder van het team (ruim 7 per game) en bij het aantal blocks staat hij bovenaan: 1,2 gemiddeld per wedstrijd.

Tubutis doet ook op Europees niveau van zich spreken. Vooral in de uitwedstrijd tegen Parma-Parimatch in Rusland liet hij zich gelden met 19 punten, 10 rebounds en een effiencyscore van +29. De coach van Parma is ook coach van het nationale team van Litouwen, dus het mag geen verrassing heten dat Tubutis kort daarna een uitnodiging kreeg om zich bij de nationale selectie te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *