Maarten Bouwknecht Speler van de Maand Maart!

Maarten Bouwknecht is door de fans van ZZ Leiden gekozen als Speler van de Maand Maart! De sympathieke guard werd zaterdagavond 16 april voorafgaand aan het duel tegen Oostende gehuldigd. Uit handen van Rutger de Ligny van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 27-jarige Groninger zit doorgaans niet bij de starting five, maar is wel van grote waarde voor de ploeg van Geert Hammink. Bouwknecht heeft zich met zijn keiharde werken en messcherpe afstandsschoten populair gemaakt onder de Leidse aanhang.

Een paar wedstrijden sprongen eruit de afgelopen maanden. Zo bezorgde hij zijn oude club Donar in december een koude douche door in Martiniplaza 26 punten te scoren tegen 100 procent, wat bijdroeg aan een dikke Leidse zege in Groningen. Veel Groningse fans vroegen zich af waarom ze die Bouwknecht ooit hebben laten gaan…

En in de kwartfinale van de FIBA Europe Cup ging Bouwknecht voorop in de strijd tegen Crailsheim. In de thuiswedstrijd kwam hij tot 23 punten, mede dankzij vier rake driepunters en negen benutte vrije worpen, beide tegen 100 procent. Ook afgelopen woensdag tegen Belfius Mons Hainaut was Maarten opnieuw goud waard voor zijn ploeg met vijf rake driepunters.

Het afstandsschot van Bouwknecht is een van zijn geduchte wapens. Dit seizoen ondernam hij in de BNXT League 90 driepuntspogingen en liefst 43 daarvan gleden door de ring, goed voor een schotpercentage van 48 procent! En met Maarten aan de vrijeworplijn hoeven de fans zich weinig zorgen te maken: bijna 9 op de 10 keer schiet hij raak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *