Leidse Letselschade Advocaten thuis bij ZZ Leiden

Gerben Janson (links) en Joost van den Berg van Leidse Letselschade Advocaten bij een foto van het kampioensteam in 2021.

Ze zijn al jaren trouwe sponsor van ZZ Leiden. En dragen De Blauwe Brigade een warm hart toe. Zo sponsorden ze vorig seizoen de bus naar Groningen, toen ZZ Leiden zich plaatste voor de finale van de play-offs in de BNXT League. En ze zijn medesponsor van de bussen naar Zwolle op 12 maart. Een interview met Joost van den Berg en Gerben Janson van Leidse Letselschade Advocaten. Over hun bedrijf en natuurlijk over basketball.

Basketballkenners willen ze zichzelf niet noemen. Maar basketballliefhebbers zijn ze zeer beslist. “Bij een basketballwedstrijd verveel je je eigenlijk nooit. Dat is bij een voetbalwedstrijd wel anders”, zegt Gerben. Hij en zijn collega Joost zijn bij vrijwel alle thuiswedstrijden van ZZ Leiden van de partij. “En als we zelf niet kunnen, dan zijn onze stoeltjes in elk geval bezet. Er is altijd wel iemand die in onze plaats wil”, aldus Joost met een glimlach.

Ze studeerden allebei Rechten in Leiden. Maar ze leerden elkaar pas goed kennen toen ze ruim 15 jaar geleden collega’s werden bij verzekeringsconcern Aegon. Gerben verkaste op een gegeven moment naar een advocatenkantoor, maar ze bleven contact houden. “Een keer bij een borrel hebben we bedacht dat we maar eens voor onszelf moesten beginnen.” En zo ontstond in 2017 hun kantoor Leidse Letselschade Advocaten.

Aanpak

Joost en Gerben staan mensen juridisch bij die letsel hebben opgelopen bij een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval. Hun uitgangspunt: zorgen dat mensen na zo’n ongeval hun leven weer kunnen oppakken.

“Ons uitgangspunt is dus níet om zo veel mogelijk geld uit een ongeluk te slepen”, verduidelijkt Joost. “Om een voorbeeld te geven: iemand kreeg buiten zijn schuld een bedrijfsongeluk en kon zijn oude werk niet meer doen. Die man had als droom om ooit nog een restaurant te beginnen. Fysiek kon hij dat aan. Met medewerking van de partij die aansprakelijk was gesteld, hebben we dat voor elkaar gekregen. Iedereen tevreden.”

Gerben vult aan: “Mensen lijken soms bang om naar een advocaat te stappen, maar wij proberen heel laagdrempelig te zijn. Je kunt heel makkelijk contact met ons opnemen via onze website. In een gesprek kijken we of er een goede kans is op een schadevergoeding. Is dat het geval, dan worden de kosten voor onze hulp betaald door de tegenpartij. En als je niet in het gelijk wordt gesteld, dan hoef je niks te betalen. Dat is ons risico.”

Mee naar de Vijf Meihal

Terug naar basketball. Hoe zijn ze bij ZZ Leiden beland? Joost: “Mijn broer was al sponsor van ZZ Leiden en nam me een keer mee naar de Vijf Meihal. Ik heb vroeger alleen tijdens gym op school gebasketbald, verder heb ik meer een voetbalachtergrond. Maar een avond in de Vijf Meihal beviel me heel goed, dus ik ging vaker mee.”

En toen ze voor zichzelf begonnen, besloten ze om sponsor van ZZ Leiden te worden. Want ook Gerben is fan van het spelletje. “Ik zal niet beweren dat ik altijd alles snap. Soms wordt er wél gefloten voor heel licht contact en níet bij een bodycheck waarbij een speler in de tribunes belandt. Dan denk ik: hoe zit dat? Maar ik geloof dat de kenners dat ook wel eens denken.”

Joost is ook een paar maal meegegaan naar het buitenland. Zo was hij vorig jaar bij het duel in de kwartfinale om de FIBA Europe Cup tegen Crailsheim in Duitsland. En begin dit seizoen zag hij in Cholet hoe ZZ Leiden zich helaas niet plaatste voor Europees basketball.

Ze voelen zich thuis bij ZZ Leiden. Gerben: “We zitten niet bij wedstrijden voor de contacten, hoewel we inmiddels aardig wat mensen hebben leren kennen. We zitten er vooral om een leuke avond te hebben. Ik vind het knap wat Marcel Verburg en de anderen met ZZ Leiden voor elkaar hebben gekregen.”

En ze dragen De Blauwe Brigade een warm hart toe. Joost: “Leuk dat er allerlei acties zijn en dat jullie busreizen organiseren. Leiden mag trots zijn op zo’n supportersvereniging.” Gerben met een glimlach: “Mijn kinderen vonden de blauwe kerstmuts erg mooi!”

Final Four Toernooi

Hebben ze nog ideeën of wensen voor de toekomst? “Ik hoop dat we volgend seizoen eerder tegen de Belgische ploegen gaan spelen”, aldus Gerben. “Dat waren vorig seizoen vaak mooie potten, die zou ik wel eerder dan in maart willen bekijken.” Joost: “En misschien kunnen de vier laatst overgebleven ploegen in de BNXT League een Final Four Toernooi spelen, zoals in de Champions League. In een paar dagen tijd een serie mooie en spannende wedstrijden, ik denk dat daar veel mensen op afkomen.”

Gerben tot slot: “Ik mis een podcast over ZZ Leiden. In Groningen hebben ze er wel een, een goeie, ik zou het mooi vinden als we zoiets in Leiden ook hebben. Wat meer de diepte in dan de interviewtjes na de wedstrijd.”

De website van Leidse Letselschade Advocaten: https://leiden-letselschadeadvocaten.nl/
Je vindt daar veel informatie over aansprakelijkheid bij verschillende soorten ongevallen en over de aanpak van Joost en Gerben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *