Maarten Bouwknecht speler van de maand!

Maarten Bouwknecht is door de fans van ZZ Leiden gekozen als Speler van de Maanden Februari en Maart! De guard werd zaterdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hubo Limburg United gehuldigd. Uit handen van Rutger de Ligny van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl. De verkiezing ging dit keer over twee maanden, omdat Leiden in februari maar 3 wedstrijden speelde.

De 28-jarige Groninger moet het dit seizoen wat minder van zijn driepunter hebben dan vorig seizoen. Toen vloog de helft van zijn afstandsschoten door de ring, dit seizoen komt hij tot een nog altijd mooi driepuntspercentage van 34,5. Maar op andere fronten presteert hij beter. Zo pakt hij meer rebounds en heeft hij voor de playoffs al evenveel assists op zijn naam als in het gehele seizoen 21-22.

Eén wedstrijd springt eruit de afgelopen tijd. En dat was de bekerfinale in Zwolle tegen Landstede Hammers op zondag 12 maart. Leiden speelde nogal wisselvallig, maar Bouwknecht toonde zich een constante kracht. Hij had het vizier ouderwets op scherp staan. Drie van zijn zes driepuntspogingen waren raak. En van wat dichterbij schoot hij vier van de zes binnen. Met 19 punten, 4 rebounds en 2 assists was Bouwknecht die zondagmiddag goud waard voor zijn ploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *