Kies de Speler van de Maand September!

ZZ Leiden speelde zaterdag de vierde en laatste officiële game van de maand september. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

Leiden kwam in augustus en september een behoorlijk aantal keren in actie, maar dat gebeurde meestal achter gesloten deuren of in uitwedstrijden zonder stream. We concentreren ons daarom op de vier officiële games die ook voor de Leidse aanhang te volgen waren.

De eerste officiële game was de strijd om de BNXT SuperCup tegen Oostende in eigen huis. Dat werd voor Leiden bepaald geen succes. Oostende pakte moeiteloos de overwinning. Drie Leidse sepelers zaten in de dubbele cijfers: Luuk van Bree (11), Maarten Bouwkecht en Tajion Jones (allebei 10). Een week later, tegen Landstede Hammers, was het spel ook niet om over naar huis te schrijven, maar pakte ZZ Leiden wel de winst en daarmee ook de Nederlandse SuperCup. Roeland Schaftenaar was uitblinker aan Leidse zijde met 17 punten, 7 rebounds en 3 assists.

De eerste twee games in de BNXT League leverden klinkende overwinningen op voor ZZ Leiden. In en tegen Den Helder was Leiden heer en meester en won het met 35 punten verschil. Tajion Jones (19 punten, 5 rebounds, 3 assists) en Alex Gross (18 punten, 6 rebounds) kwamen sterk voor de dag en ook Jibbe Sicking (11 punten), Lucas Kruithof en Stan van den Elzen (allebei 10 punten) zaten in de dubbele cijfers. Stan was afgelopen zaterdag met 20 punten topscorer toen ZZ Leiden aantrad tegen een verzwakt Yoast United. Ook schreef hij 8 assists op zijn naam. Maarten Bouwknecht was met 15 punten en 7 assists eveneens op dreef.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand September. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.