Stan van den Elzen Speler van de Maand September!

Stan van den Elzen is door de ZZ Leiden-supporters gekozen als Speler van de Maand September! De populaire Brabander werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen Landstede Hammers in het zonnetje gezet. Uit handen van Akif Han van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 23-jarige forward kwam vorig jaar over van Den Helder Suns, waar hij een snelle ontwikkeling doormaakte. Het leverde hem in 2021 de titel op van Most Improved Player of the Year in de Dutch Basketball League. In Leidse dienst is Van den Elzen uitgegroeid tot een complete speler, zo constateren de fans, die vaak een speciaal liedje voor Stan zingen.

Van den Elzen kent een bijzonder sterke seizoenstart. Zo was hij in de eerste thuiswedstrijd in de BNXT League tegen Yoast United goed voor 20 punten, 8 assists en 5 steals. “Ik heb veel zelfvertrouwen dit jaar”, vertelde hij na afloop van die game. Hij werkte in de zomer hard aan zijn skills, zoals zijn midrange shot en dribble moves. En dat betaalt zich uit. “Vorig seizoen speelde ik meer in dienst van het team, dit jaar ben ik een van de belangrijke scoringopties”, aldus Stan. Dat bleek ook in de game tegen Landstede: Van den Elzen was topscorer met 17 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *