Kies de Speler van de Maand Oktober!

ZZ Leiden speelde zaterdag de laatste officiële wedstrijd van de maand oktober. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

Leiden kwam in oktober vijf keer in actie: drie keer in de BNXT League en twee keer in de FIBA Europe Cup. De balans: vier keer winst en één keer verlies.

De ploeg van Doug Spradley had op 7 oktober een slechte avond in De Maaspoort en werd door Heroes Den Bosch met een dikke nederlaag naar huis gestuurd. Lichtpuntje was Stan van den Elzen, die tegen zijn oude club 19 punten liet noteren. Luuk van Bree was ook aardig op dreef met 8 punten en 7 rebounds.

Daarna werd alles beter. De eerste game in de nieuwe 1574 Arena tegen BCM Gravelines Dunkerque leverde een knappe zege op. Luuk van Bree presteerde bijzonder sterk met 22 punten en 6 rebounds. Ook Roeland Schaftenaar zat in de dubbele cijfers met 11 punten.

Feyenoord Rotterdam moest vervolgens het hoofd buigen in eigen hal. Alex Gross viel op met een double-double: 15 punten en 10 rebounds. De trip naar Kosovo voor de tweede game in de FIBA Europe Cup werd een daverend succes. Leiden won met liefst 30 punten verschil van Trepça. Opnieuw had Luuk van Bree het vizier op scherp staan: met 28 punten en 7 rebounds had hij een belangrijk aandeel in de zege. Ook Landstede Hammers moest zich drie dagen later gewonnen geven. Stan van den Elzen werd topscorer met 17 punten. Luuk van Bree liet 14 punten noteren.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand Oktober. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.