Luuk van Bree Speler van de Maand Oktober!

Luuk van Bree is Speler van de Maand Oktober! De fans van ZZ Leiden brachten in grote meerderheid hun stem uit op de sympathieke forward. Luuk werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen LWD Basket gehuldigd. Hij kreeg uit handen van Rutger de Ligny van supportersvereniging De Blauwe Brigade de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 27-jarige Brabander kwam in 2020 naar Leiden en is sindsdien een vaste waarde in de gelederen van ZZ Leiden. Daarvoor ontwikkelde hij zich in Spanje en de Verenigde Staten (Bradley University) tot een veelzijdige speler.

Luuk is populair bij de fans en dat werd er bepaald niet minder op na zijn kunststukje op 29 mei 2023. In de vijfde en beslissende wedstrijd van de finaleserie in de playoffs tegen Donar speelde hij een grote rol in de wonderbaarlijke wederopstanding van ZZ Leiden. In de laatste twee minuten schoot hij vier driepunters raak en hij lokte een paar seconden voor tijd slim een fout uit. Iets later was de vijfde landstitel voor Leiden een feit.

Ook in oktober toonde Luuk zijn schutterskwaliteiten. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen BCM Gravelines Dunkerque was hij mede dankzij vijf rake driepunters goed voor 22 punten. Bovendien pakte hij 6 rebounds. De week erop, in de uitwedstrijd tegen BC Trepca, deed hij er nog een schepje bovenop met 28 punten en 7 rebounds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *