Kies de Speler van de Maand Februari!

Het programma van ZZ Leiden was in februari een stuk rustiger dan de maand ervoor. Drie wedstrijden werkten de mannen van Doug Spradley af. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

Leiden speelde in februari één keer voor de FIBA Europe Cup en twee keer in de BNXT League. Het leverde twee nederlagen en één overwinning op.

De ploeg trapte de maand af met een belangrijke en zware uitwedstrijd bij NINERS Chemnitz. De noodzakelijke winst om door te gaan in Europa zat er helaas niet in. Alex Gross werd topscorer met 13 punten. Daarnaast pakte de Amerikaan ook nog 8 rebounds. Tajion Jones scoorde 12 punten, Luuk van Bree kwam tot 10. Marijn Ververs leverde met 6 punten, 6 rebounds en 5 assists ook een stevige bijdrage.

De wedstrijd tegen Den Helder Suns leverde een duidelijke zege op. Tajion Jones (20 punten), Brock Gardner (17 punten), Lucas Kruithof (16 punten) en Roeland Schaftenaar (12 punten) zaten in de dubbele cijfers. Marijn Ververs deelde liefst 14 assists uit.

In Leeuwarden had ZZ Leiden een off-day. De ploeg kwam maar niet op gang tegen LWD Basket en incasseerde een dikke nederlaag. Marijn Ververs eindigde met 19 punten, 5 rebounds en 5 assists. Luuk van Bree droeg 14 punten bij. Brock Gardner en Tajion Jones sloten af met 13 punten.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand Februari. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.